Ensimmäinen persoona, kustomoitava päähenkilö, ajoneuvot ja merkitykselliset valinnat – Cyberpunk 2077:sta tihkui runsaasti lisää infoa

CD Projekt Redin odotetusta kyberpunkista on saatu runsaasti lisää infoa.

13.6.2018 09:56

CD Projekt Red esitteli E3 2018:ssa viimein pelinsisäisellä moottorilla tehtyä pelikuvaa odotetusta Cyberpunk 2077:sta, josta paljastui myös runsaasti lisää infoa medioille esitellyssä demossa.

Ensinnäkin tekijät varmistivat kyseessä olevan ensimmäisestä persoonasta kuvattu peli, toisin kuin studion aiemmat kolmannen persoonan Witcher-pelit. Edustajat kuitenkin painottivat, ettei kyseessä ole räiskintäpeli, vaan ensimmäisestä persoonasta kuvattu roolipeli räiskintäelementeillä.

Ensimmäisen persoonan kuvakulman taustalla ovat studion Kyle Rowleyn mukaan studion luoma yksityiskohtainen ja tunnelmallinen maailma, johon pääsee paremmin käsiksi suoraan silmistä kuvatusta näkymästä. Yksittäisiä esineitä pystyykin tutkimaan erillisessä katselutilassa, joka paljastaa lisää infoa tavarasta ja maailmasta.

Valmiin päähenkilön sijaan pelaajat pääsevät myös luomaan kokonaan oman hahmon. Päähenkilöä kutsutaan V:ksi, mutta hänen sukupuolen, taustan, hahmoluokan, kyvyt ja statsit pystyy määrittelemään itse. Jälkimmäiset on lainattu alkuperäisestä Cyberpunk 2020 -roolipelistä, kun taas eri hahmoluokkiin ajaudutaan pelin edetessä valinnoistaan riippuen. Muokattavuudestaan huolimatta päähenkilö on ääninäytelty.

Omilla valinnoillaan on muutenkin väliä tarinankerronnan ja dialogien suhteen, ja ne vaikuttavat sekä yksittäisiin hetkiin että maailman tilanteeseen yleisesti. Valinnat määrittelevät myös vaihtoehtoiset etenemisreitit, sillä pelaaja voi puhumisen ja räiskimisen lisäksi hakkeroida tai nikkaroida tiensä eteenpäin. Patikoinnin ohella pelissä päästään myös ajoneuvojen rattiin ja niiden kyydissä voi myös ampua, jolloin kulkuneuvot kulkevat automaattiohjauksella.

Taisteluissa pelaaja näkee käyttöliittymänsä kautta vihollisten nimet, elinvoiman. tason sekä tekemänsä vahingon. Demossa esiteltiin myös joitain saatavia kykyjä, joihin lukeutui muun muassa ajan pysäyttäminen, miekkakädet ja seinillä juoksentelu.

Hahmolla on lisäksi kasvava katu-uskottavuus, jolla avataan uusia alueita ja vaihtoehtoja käytettäväksi. Tätä määrittelevät niin tehtävistä saatava kokemus kuin päällä olevat vaatteet. Kerättyjä vaatekappaleita, aseita ja muita varusteita voi puolestaan säilöä omiin asuntoihin, joita on pelissä useita erilaisia.

Cyberpunk 2077:lla ei ole annettu vielä julkaisupäivää ja alla olevaan traileriin piilotetussa viestissä studio toteaa, etteivät he aio hätäillä kehityksen suhteen.

Lähde: IGN, Kotaku

Lisää luettavaa