PlayStation 5:n markkinointi on saavuttanut sen pisteen, että konsoli on saanut maailmalla ensimmäisen mainospätkänsä.

Videolla pidetään pelit yhä kovin sivussa ja keskiöön on otettu enemmän tyylitelty kuvaus siitä, mitä uudelta konsolilta sopii odottaa ominaisuuksien osalta. Ennen kaikkea hehkutusta saa osakseen uuden DualSense-ohjaimen haptinen teknologia sekä sen vastustukseltaan ohjelmoitavissa olevat liimaisimet, mutta saapa huomiota myös PS5:n Tempest-ääniteknologia, jonka pitäisi tuoda 3D-äänimailma pelaajille ilman tarvetta erillisille lisälaitteille.

PlayStation Blog -sivustolla joukko kehittäjiä on lisäksi valaissut, miten näitä ominaisuuksia hyödynnetään käytännössä. Spider-Man: Miles Moralesissa ohjaimen värinän kerrotaan vihjaavan pelaajalle esimerkiksi vihollishyökkäyksien tulosuunnasta, kun taas Ratcher & Clanks Rift Apartissa käyttöön saadaan muun muassa haulikko, joka ampuu kaksi laukausta kerralla, jos pelaaja painaa liipaisinta siihen asetettua vastustuspistettä syvemmälle. Deathloopissa vuorostaan voidaan kuvastaa aseiden jumiutumista liipaisimien lukitsemisen avulla, kun taas Godfallista pelaajien pitäisi käsissä olevan tuntuman kautta pystyä tunnistamaan, minkälaista asetta he käsittelevät.

PlayStation 5 olisi määrä julkaista loppuvuodesta. Tiedossa ei ole vielä tarkkaa ajankohtaa, mutta Xbox Series X:n jo varmistunut marraskuun julkaisuikkuna on tuskin kovin kaukana Sonynkaan uutuuslaitteen ilmestymisajankohdasta.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa