Ensimmäiset viralliset Steam-koneet ja Steam-ohjain saivat julkaisupäivän / Uutiset / pelaaja.fi

Ensimmäiset viralliset Steam-koneet ja Steam-ohjain saivat julkaisupäivän

4.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Valve ja tämän kumppanit ovat vahvistaneet julkaisupäivät ensimmäisille niin sanotuille virallisille Steam-koneille. Linux-pohjaista SteamOS-käyttöjärjestelmää hyödyntäviä olohuonetietokoneita ovat ensimmäisenä pukkaamassa ulos ainakin Alienware ja CyberPower, joiden konetarjonnan on määrä tulla virallisesti markkinoille maailmalla 10. marraskuuta alkaen.

Vastaavan julkaisupäivämäärän ovat saaneet myös Valven oma Steam-ohjain sekä Steam Link -laite, joka mahdollistaa omalla tietokoneella pyörivien pelien helpon suoratoistamisen esimerkiksi olohuoneen erilliseen televisioon. Kummallekin laitteelle on kertymässä hintaa erikseen 55 euroa.

Suomesta käsin sekä Steam-ohjain että Steam Link ovat parhaillaan ennakkotilattavissa suoraan Steamin kautta. Nopeimmille tilaajille Valve lupaa myös toimittaa tuotteet jo lokakuun 16. päivä.

Steamin kautta on jo tovin aikaa voinut silmäillä myös alustavia tietoja ensimmäisistä tulevista Steam-koneista. Koneiden ennakkotilaus ei kuitenkaan ole ainakaan vielä kirjoitushetkellä mahdollista suoraan suomalaisesta Steamista käsin.

Lähde: Ars Technica

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Periaatteessa siis tietokonepelaamisen ja konsolipelaamisen jonkinlainen välimaasto. Tuo mieleen monta kysymysmerkkiä, mut kaipa tietävät mitä tekevät.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Ei kehtoo viel tilata. Taidan kaapata ohjaimen marketin hyllystä kun varsinainen julkaisu koittaa. Sillä Link-tsydeemillä ei tee kyl yhtään mitään.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihan toimivan oloinen ohjain kyllä. Tuskin tulee kuitenkaan ostettua kun pc:llä pelaaminen niin marginaalista itsellä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Itselläni menee ostoon ohjain, Link ja VIVE (VR-lasit)
SteamOS on jo käytössä ja toimii erinomaisesti.

Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Periaatteessa siis tietokonepelaamisen ja konsolipelaamisen jonkinlainen välimaasto. Tuo mieleen monta kysymysmerkkiä, mut kaipa tietävät mitä tekevät.

Eikös konsolit nykyisin vain umpisuljettuja PC:tä omine ekosysteemeineen?

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä laurihon

Sillä Link-tsydeemillä ei tee kyl yhtään mitään.

Miten niin?

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä laurihon

Sillä Link-tsydeemillä ei tee kyl yhtään mitään.

Siis täh? Tuohan on juuri se kaikista kätevin ominaisuus. Myyvät laitetta varmaankin reiluun alihintaan, sillä 55 euroa tuosta on kyllä uskomattoman halpa hinta. Itselläni on mini-PC olohuoneessa TV:ssä ja tykissä kiinni, mutta sillä oli hintaa yli 600 euroa.

Steamin in-home streaming on parasta, mitä PC-pelaamiselle on tapahtunut pitkiin aikoihin. Tehokas peli-PC metelöi toisessa viileässä huoneessa etäällä (ratkaisee myös ylikuumenemisongelmat kesällä), kun olohuoneessa voi oikeasti kuulla pelien äänet, eikä tarvitse myöskään rumentaa olkkaria sillä ATX-kokoisella tehomyllyllä. Tehokas PC Intel i7 prossulla, 4 näyttiksellä (SLI) ja 1200 W powerilla pitää jo jonkin verran meteliä pelin ollessa käynnissä, vaikka kuinka yrittäisi valita osia äänenvoimakkuuden ja jäähdytyksen mukaan.

On myös todella kätevää streamata pelejä läppärin ruudulle silloin kun vaimo haluaa katsoa TV:stä jotain. Ei tarvitse keskeyttää pelaamista roskasarjojen vuoksi. :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä laurihon

Sillä Link-tsydeemillä ei tee kyl yhtään mitään.

Tuohan on juuri se hieno juttu, tosin omat roposet menee tuon sijaan Nvidian uuteen Shieldiin mikäli sen nyt tänne koskaan tuovat tai sitten kasaan tarkoitusta varten oman koneen, riippuu vähän siitäkin tuleeko tuo Steam-ohjain toimimaan tuon Shieldin kanssa ollenkaan. Toimisiko edes niin, että kun peli striimaa Shieldiin niin varsinainen pelikoneeni silti ottaisi käskyjä vastaan tuosta Steam ohjaimesta. Monia kysymyksiä ennen ostopäätöksiä, toivottavasti saisi myös niihin vastauksia jossain vaiheessa.

Käyttäjän Kenu kuva
Kenu

Loistouutinen! Täytyy pistää omat varaukseen!
Nämä on muuten jo varattavissa GameStopista (Suomessa) ja käsittääkseni julkaisupäivämäärä yksinoikeudella on 16. lokakuuta (muualla 10. marraskuuta).

Edit: Löytyi tuolle lähdekin: https://www.gamestop.fi/steam

Nostoja