Ensimmäiset viralliset Steam-koneet ja Steam-ohjain saivat julkaisupäivän

Steam-laitteisto alkaa vyöryä todenteolla markkinoille marraskuussa niin Steam-koneiden kuin myös Steam-ohjaimen muodossa.

4.6.2015 20:20

Valve ja tämän kumppanit ovat vahvistaneet julkaisupäivät ensimmäisille niin sanotuille virallisille Steam-koneille. Linux-pohjaista SteamOS-käyttöjärjestelmää hyödyntäviä olohuonetietokoneita ovat ensimmäisenä pukkaamassa ulos ainakin Alienware ja CyberPower, joiden konetarjonnan on määrä tulla virallisesti markkinoille maailmalla 10. marraskuuta alkaen.

Vastaavan julkaisupäivämäärän ovat saaneet myös Valven oma Steam-ohjain sekä Steam Link -laite, joka mahdollistaa omalla tietokoneella pyörivien pelien helpon suoratoistamisen esimerkiksi olohuoneen erilliseen televisioon. Kummallekin laitteelle on kertymässä hintaa erikseen 55 euroa.

Suomesta käsin sekä Steam-ohjain että Steam Link ovat parhaillaan ennakkotilattavissa suoraan Steamin kautta. Nopeimmille tilaajille Valve lupaa myös toimittaa tuotteet jo lokakuun 16. päivä.

Steamin kautta on jo tovin aikaa voinut silmäillä myös alustavia tietoja ensimmäisistä tulevista Steam-koneista. Koneiden ennakkotilaus ei kuitenkaan ole ainakaan vielä kirjoitushetkellä mahdollista suoraan suomalaisesta Steamista käsin.

Lähde: Ars Technica

Lisää luettavaa