Ensin GTA IV… / Uutiset / pelaaja.fi

Ensin GTA IV…

17.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
4

Nyt kuuluu kummia siihen malliin, että vielä toistaiseksi PlayStation 3 -yksinoikeuspelinä esiintynyt Assassin’s Creed julkaistaisiin myös Xbox 360:lle.

Virallista lausuntoa ei ole asiasta annettu, eikä Ubisoft ole ottanut kantaa puoleen tai toiseen. On siis erittäin todennäköistä, että harppausta myös Microsoftin konsolille pohditaan ihan tosissaan. Se ei eroaisi Ubisoftin normaalimallista, joka on julkaista pelit usealle eri alustalle.

Voi olla, että Assassin’s Creed säilyy PS3-yksinoikeuspelinä n-määrän aikaa, jonka jälkeen se julkaistaan myös muille laitteille, mitä todennäköisimmin pc:lle ja Xbox 360:lle.

Ainakin kolmannen ristiretken aikaan, 1100-luvun loppupuolelle, sijoittuva salamurhaajapeli näyttää hyvältä. Vaikuttaisi myös siltä, ettei peli ole pelkästään sitä, miltä se ensi alkuun vaikuttaa. Näin luonnehti Assassin’s Creediä E3-messuilta Suomeen palanneet silminnäkijät.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Olen melko varma, että salamurhaajat seikkailevat boxillakin. Kyllähän tästä esiteltiin trailerikin X05 tapahtumassa. Ubisoft haluaa rahaa ja mikäs sen helpompaa kuin tehdä multiplatform-pelejä.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Tuskin Sonylla on edes halua tehdä 100% yksinoikeussopimusta suht' tuntemattomasta pelistä.

GTA IV on eri maata: sen yksinoikeuteen Sonylla ei tainnut yksinkertaisesti olla rahaa. Maailmanluokan bestselleristä olisi joutunut pulittamaan kovan summan ja kilpailijat olisivat varmasti olleet valmiita vastatarjouksiin. Investointi olisi kuitenkin saattanut kannattaa, ainakin jos tarkastellaan lähihistoriaa; yksistään PSP:n GTA kiritti Sonyn taskukoneen myyntiä ihan kiitettävästi.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Se on Ubisoft. Ja ubisoft on kuuluista multiplattareistaan. Nuff said.

Käyttäjän jonik kuva
jonik

Tämäkin peli tullaan todennäköisesti näkemään xbox 360 ja pc. Mutta vähän myöhemmin. Tuottaahan se enemmän rahaa kun se tehdään monelle alustalle jollpin ostajiakin on enemmän.

Nostoja