Ensitestissä Race Driver GRID / Uutiset / pelaaja.fi

Ensitestissä Race Driver GRID

5.04.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
61

Tekijä: Codemasters
Julkaisija: Codemasters
Pelikoneet: Xbox 360 (testattu), PlayStation 3, pc, DS
Julkaisuaika: kesäkuu 2008

Touring Cars eli tutummin ToCa kääntyy uudelle sukupolvelle. Nimi on muuttunut Race Driveriksi, mutta sisältö on tuttua. Testasimme toimitukseen saapunutta Race Driver: GRID -pelin valmiinoloista ennakkoversiota.

Codemastersin laatua

Codemasters tunnetaan hyvistä ajopeleistä. 1990-luvulla Colin McRaella maailmanmaineeseen nousseella pelitalolla on pitkät perinteet ajopelien saralla. Uudella sukupolvella Codemasters on näyttänyt osaamistaan Colin McRae: Dirtillä, joka sisälsi rallin lisäksi myös hieman amerikkalaisempaa menoa, kuten off-roadia. Race Driver GRID on monilta osin tuttua TOCAa, mutta siitä on Colinin uusimman pelin tavoin tehty hieman räväkämpi ja helpommin avautuva.

GRID on melko realistinen ajopeli, mutta se ei ole samalla tasolla kuin vaikkapa pc:n rFactor, joka on mahdollisesti kaikkien aikojen realistisin ajosimulaattori. GRID on kevyempi, mutta se tarjoaa enemmän realismia kuin esimerkiksi juuri julkaistu Gran Turismo 5 Prologue. Kisa loppuu kovasta törmäyksestä, auto pyörähtää ympäri liian nopeasta kaasuttelusta, eikä nurmikolla tai hiekalla ihmeemmin kaahata.

grid_shibuya_replay_02.jpg

Ratti voittaa ohjaimen

Tavallisella peliohjaimella ohjaustuntuma on hyvä. Ajamisen vaikeus ja nautinnollisuus kuitenkin lisääntyvät dramaattisesti, kun konsoliin kytkee Force Feedback -ratin ja valitsee Pro Mode -tilan. Mutkissa ajamista on harjoiteltava, jarrua on painettava enemmän, eikä ohittaminen onnistu enää niin helposti. Ratilla peli on hauskempi, mutta ohjain sopii satunnaisille kuskeille.

head_cam_01.jpg

Grafiikka on äärimmäisen tyylikästä ja hyvää aina tehosteita myöten. Jos auto pyörähtää ympäri kovassa vauhdissa, renkaista nouseva savu saattaa peittää näkyvyyden kokonaan. Vauhdin tunne on luotu oivallisesti. Kapealla radalla kahdentoista kilpailijan kanssa ajaminen on todella jännittävää. Kumin polttaminen lähdössä tuntuu upealta etenkin silloin, kun alla mylvii Mustang. Tiukalla japanilaisella urheiluautolla on puolestaan mahtavaa ajaa mutkaan kylki edellä menettämättä auton hallintaa.

Race Driver: GRID julkaistaan PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, pc:lle ja DS:lle.

grid_jp_chase_cam02.jpg

grid_shibuya_replay_021.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Khool. Tämä on autopelihankintojen listalla kärkipäässä. Upealta vaikuttaa jo tässävaiheessa.

Käyttäjän Chopperi kuva
Chopperi

Pakko-ostos. Vähän kuin realistinen Need for Speed. Grafiikkakin on upeaa.

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Tänä vuonna näyttää tulevan monta hyvää autopeliä.Tämä on varmaankin yksi niistä-

Käyttäjän peat kuva
peat

toca forever!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Rata autoiluaaa... ~~masennus~~

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

pakko ostaa. 3nen oli helkutin hyvä peli. tajua vain noita prologuen arvostelijoita, peli rankaisee kyllä kun pistyää rankaisut päälle, lisäksi fysiikat tappiin ja ajoavut pois niin peli on kyllä niin lähellä realismia mitä voi. Tietenkään autot ei hajoa mistä iso miinus mutta tuntuu että suurin osa sitä kokeilleista ei ole vain osannut säätää peliä kyvyilleen sopivaksi. Tuuning on myös mahdollista toisin kuin jossain suomalaisessa arvostelussa väitettiin. Mutta joo, toca on toiseksi paras ja mahtavaa jos kohta valmis niin saa jotain pahimpaan gt nälkään. häiritsevät valosävyt noissakin kuvissa, samat kuin colinissa. Ainakaan itse en ole vastaavia sävyjä pihalla nähnyt.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Realistisia ajopelejä alkaa markkinoille kyllä tunkea. GT5, Forzat ja nyt muun muuassa tämä. Kilpailun on kuitenkin ainakin joskus olevan hyväksi, joten toivottavasti saamme upeita ajokokemuksia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

himopelaaja, onko jotain peliä mitä et laita pakkohankinta-listallesi?

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Tuota. Hommaan yleinsä kaikki vähänkään kiinnostavat pelit.

Käyttäjän Mursunary kuva
Mursunary

>GRID on kevyempi, mutta se tarjoaa enemmän >realismia kuin esimerkiksi juuri julkaistu Gran >Turismo 5 Prologue. Kisa loppuu kovasta >törmäyksestä, auto pyörähtää ympäri liian >nopeasta kaasuttelusta, eikä nurmikolla tai >hiekalla ihmeemmin kaahata.

On totta, että Prolossa ei törmäilemällä kisaa saa keskeytymään, mutta muutenhan tuossa lauseessa ei oikeen ole oikeen tolkkua. Käsittääkseni Pelaaja-lehden toimituksen jäsenen luulisi päässeen kunnolla käsiksi GT5 Prologueen, joten suuresti ihmetyttää mistä moiset kommentit liittyen realismiin.