Ensitestissä uusi Chronicles of Riddick / Uutiset / pelaaja.fi

Ensitestissä uusi Chronicles of Riddick

30.01.2009 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
37

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Tekijä: Starbreeze Studios, Tigon Studios
Julkaisija: Atari
Laitteet: Xbox 360, PS3, pc
Myynnissä: Maaliskuu

Starbreezen Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay oli edellisen sukupolven parhaita pelejä. Saman firman ensimmäinen uuden sukupolven peli, The Darkness, ei ihan onnistunut olemaan samantasoinen kokemus ensimmäisen Riddickin kanssa, mutta oli silti toimiva peli. Nyt Starbreeze on kehittämässä uutta Riddick-peliä, ja ensimmäisten kokemusten perusteella uusi Riddick toimii nykysukupolvellakin loistavasti.

Alun alkujaan Starbreeze lähti kehittämään ensimmäistä Riddick-peliä uudelle sukupolvelle käännettynä, mutta sittemmin projekti pistettiin jäihin. Sitten Starbreeze alkoi kehittää kokonaan uutta Riddick-peliä. Ensimmäisen Riddickin kehitystä ei kuitenkaan lopetettu, vaan sitä jatkettiin uuden Riddick-pelin rinnalla, ja niinpä Dark Athenan mukana toimitetaan myös uudelleenlämmitetty versio Escape from Butcher Baystä.

Hiljainen ja tappava

Riddick on juuri oikeanlainen ”sankari” videopelien synkkään ja lohduttomaan maailmaan. Valkokankaalla Riddickin hahmo ei minun makuuni ole aivan yhtä hyvä, mutta videopelimaailmassa Vin Dieselin esittämä hahmo toimii täydellisesti. Erityisesti Vin Dieselin itsensä puhumat repliikit saavat tappajan vaistoni nousemaan pintaan. Erittäin matalalta tuleva mörinä ja Riddickin kylmä olemus saa pelaajan tuntemaan itsensä kylmäksi saalistajaksi, joka vartoo varjoissa seuraavaa kohdalle osuvaa uhria. Dark Athenan erityisiä tähtihetkiä ovat ne, joissa Riddick kyyristyy varjojen suojaan ja nappaa vierestä kulkevan vartijan mukaansa ja esittelee tälle sitten kylmän teräksen lain.

Escape from Butcher Bay oli ehdottomasti edellisen sukupolven komeimpia pelejä. Dark Athena ei onnistu tekemään samanlaista vaikutusta, mutta se näyttää silti erinomaiselta. Ensimmäisen osan tavoin turhat mittarit on riisuttu näytöltä ja tilalle on tuotu erinäisiä graafisia kikkoja. Ruutu muuttuu esimerkiksi sinertäväksi varjoissa liikkuvan Riddickin ollessa vihollisille täysin huomaamaton. Riddickillä on myös kyky nähdä pimeässä, mikä antaa pelaajalle yliotteen monissa kohdissa.

Pelin alkupuolella keskitytään vartijoiden listimiseen ja hiiviskelyyn. Tarinan edetessä vastaan kuitenkin alkaa tulla entistä enemmän riddickmäisiä lähitaistelutilanteita, joissa kalju pelihahmo ottaa yhteen puukoin ja pesismailoin varustettujen pahisten kanssa. Ampuma-aseita kantavia vihuja varten tarvitaan hieman hienompia kikkoja, kuten hiipimistä ja taidokasta veitsen käyttöä, ja tämä tuo vaihtelua pelin taisteluihin.

Asenne kohdallaan

Dark Athenassa on asenne kohdallaan. Pelin alku ei ole aivan yhtä loistava, kuin Escape from Butcher Bayn alku oli, mutta toimii silti erinomaisesti ja näyttää heti pelaajalle, mistä on kyse. Varjoissa vaaniva, matalalla äänellä puhuva ja teräaseita suosiva Riddick on loistava pelihahmo. Riddickiä ohjastaessa pelaajalle nousee vahva tunne siitä, että hän on varjoissa kykkivä kylmä saalistaja, mörkö, joka nappaa laumasta erkanevan lampaan mukaansa pimeyteen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Loistavalle vaikuttaa,odotellaan innolla,että pääsee tähän käsiksi. Videotkin ovat lupailleet vain hyvää.

Käyttäjän Fodi kuva
Fodi

Vaikuttaa ihan ok peliltä, mut tuskin tulee eksymään mun pelihyllyyn ainakaa tänä vuonna.

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Mielenkiintoinen peli tulossa, mutta pärjääkö se esim. Killzone 2:lle, en usko.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En tiedä miksi mutta minulle tulee tästä pelistä mieleen Turok. Jos tästä demo tulee niin testaan varmasti.

Viluzki

Käyttäjän mobb kuva
mobb

Jep, totta turiset. Toivottavasti pääsis pelivideota katsomaan pikaisesti. Jotenkin kuvista paistaa, että graafisesti ollaan kyllä jäljessä muista. :( Mutta kuten tässäkin pelissä tunnelma ja pelattavuushan se pelin varmasti tekee.

Käyttäjän Ruucsa kuva
Ruucsa

Samaa mieltä mobb:in kanssa, graafiikka voi olla hieman muista perässä mutta kunhan pelattavuus, tunnelma ja haaste on kohdallaan niin saadaan varmasti ostamisen arvoinen peli. Itse kun vielä pääsisi testaamaan niin tyytyväinen olisin.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Pelivideota on nähtävillä Gametrailersissa ihan riitämiin. Mobb voit käydä sieltä katsomassa.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Olisi toivonut pidempää tekstiä, mutta pitää tämäkin kiinnostusta yllä odotellessa arvostelua ;)

Käyttäjän FEAR kuva
FEAR

Pitää katsoa joskos lähtis ostoon vielä tänä vuonna. Kun en ole ensinmäistä riddikkiä pelannut niin hyvä homma että eka peli tulee mukana.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämän voisi kyllä jo PC:lle hankkia. Ensimmäinen riddick jäi kokematta silloin surkean raudan vuoksi.