Ensitestit: PlayStation 5 on merkittävästi edeltäjäänsä hiljaisempi / Uutiset / pelaaja.fi

Ensitestit: PlayStation 5 on merkittävästi edeltäjäänsä hiljaisempi

5.10.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
15
PS5, PS4, hiljainen, äänekäs, Sony, PlayStation 5

PlayStation 5:n ensitesteistä on alkanut tihkua tietoja maailmalle.

Sonyn tulevan konsolimallia testaamaan päässeet japanilaismediat ovat korostaneet ennen kaikkea PS5:n hiljaisuutta edeltäjäänsä verrattuna. PS4:n ja PS4 Pron varsin äänekkääseen tuuletukseen verrattuna PS5:n kerrotaan erottuvan edukseen hiljaisuudellaan.

Esimerkiksi 4Gamer-sivuston mukaan konsolin tuuletinten ääntä ei kuulunut juurikaan edes pelaamisen aikaisessa kuormituksessa. Myös Dengeki Online kertoo konsolin käyneen pelatessa hiljaisesti, eikä laite myöskään kuumentunut merkittävästi testin aikana.

Toistaiseksi Sony ei ole toimittanut PS5-konsoleita merkittävissä määrin median testattavaksi, joten syväluotaavia katsauksia laitteistoon saadaan vielä odottaa.

Suomessa PlayStation 5 saapuu myyntiin 19. marraskuuta.

Lähde: 4gamer.net, Dengeki Online

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Kyllähän koneesta kuin koneesta saa hiljaisen, eriasia on sitten se toimivuus, mietitääns: lämpöä tuottavat "kopan" sisälle, muistit,prossu,näyttis,piirisarja ja virtalähde (jos sisäänrakennettu) ja myös se ssd..joten mielenkiinnolla seuraan miten sony on tuon hoitanut.
Tulee mieleen pizzalaatikko pc:t joissa se ilmankierto oli hmmm...kauniisti sanottuna huono.

Mietin myös sitä että kuinkakauan pelitestejä tehtiin?15 min? 30? jne..

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Todella hieno homma! Design ei edelleenkään miellytä sitten pätkääkään eikä möhkö koko asiaa auta mutta ainakin jäähdytyksen äänet lienevät kunnossa.

Pääsevät Sony-pelaajatkin kokemaan sen "wow"-elämyksen kun tulee oikeasti hiljainen laite taloon. Omalla kohdallani se oli Xbox One X, jonka hiljaisuutta edelleen välillä ihmettelen. Toisaalta ehkä se johtuu siitä vertailukohteesta vieressä, kun PS4 Pro huutaa Apex Legendsinkin aikana vähän väliä ja X on samassa pelissä toisesta ääripäästä. Sen lisäksi että pukkailee tarkempaa kuvaa ruudulle. Toki minulta pc:kin löytyy, jota ei voi erityisen äänekkäästi myöskään sanoa mutta esim. videoeditoinnissa tulee joskus isompaa puhkumista kun ei ole kuin AMD:n stock-cooleri - joka tosin on silti oikein mainio hinta/laatu-suhteeltaan. Hiljaisin laite lienee silti Switch, jos näitä nyt vertailemaan alkaa. Tosin se on tehtykin sillä mielellä ettei ihan kauheita lämpöjä voi ottaa.

Odotan silti kunnollisempia testejä, joissa vähän tarkemmin käydään laite läpi. Joku random-tubettaja tai vastaava ei kiinnosta (eikä nämä japanilaiset) vaan jokin testauksiin erikoistunut tekijä/taho on se, joiden videoita tulen katselemaan. Ei sillä etteikö kuka tahansa voisi tehdä ihan hyväkin testivideon mutta en jaksa kahlata läpi kun tulee kuitenkin jossain vaiheessa niihin "tuttuihin ja turvallisiin" paikkoihin.

Lainaus Billet

Mietin myös sitä että kuinkakauan pelitestejä tehtiin?15 min? 30? jne..

En halua manata piruja seinille mutta jossain luki että "jopa 80 minuutin ajan". Ei kovin mittava testi, varsinkin kun ottaa huomioon että Series X:n vastaavasta on puhuttu muistaakseni että puolen päivän testeissä tai jotain.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Lisätestejä odottaessa toki, mutta uskon kyllä, että tulevat konsolit ovat hiljaisempia. Eniten se tämä silti jännittää, kun Demon's Soulsin tuossa julkaisun nurkilla käynnistää. :D

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus zappah

En halua manata piruja seinille mutta jossain luki että "jopa 80 minuutin ajan". Ei kovin mittava testi, varsinkin kun ottaa huomioon että Series X:n vastaavasta on puhuttu muistaakseni että puolen päivän testeissä tai jotain.

Toisaalta jos lämmöt ovat 30 minuuttia olleet vakaat niin eivät ne siitä mihinkään muutu vaikka testausaikaa pidentäisi. Tai ainakin testausolosuhteiden pitäisi muuttua myös.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Melkosesta suunnittelumokasta kyllä puhuttaisiin jos ei olis edeltäjää hiljasempi!

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Hienoa jos on yhtä hiljainen kuin Switch!

Käyttäjän Make-1991 kuva
Make-1991

Oma PS4 on kyllä niin hiljainen että vaikka pistäis korvan siihen kiinni ni se ei päästä ääntäkään paitsi kun Tekken 7 pelatessa 😂

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Katotaan sitten kun ihmiset saa itse käsiin kyseisen laitteen

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi

Mitähän tämä sitten tarkoittaa käytännössä?
Meinaa ei tuo pro nyt mitään hirveää meteliä pidä, aivan normaali tuulettimen pyöriminen ja siitä syntymä ilmavirtauksen tuhina.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Tuo maininta lämmöistä viittaa siihen, että pinta ei ollut kuuma tunnusteltaessa, koska ilmanvaihto toimii hyvin.
Tuo linkkaamani Dengekin käännösteksti PS5:sta on aikamoista laitteen markkinointia, että tietyin varauksin nämä tiedot pitää ottaa.

Nostoja