Entinen Assassin's Creed -kehittäjä haastoi Ubisoftin oikeuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Entinen Assassin's Creed -kehittäjä haastoi Ubisoftin oikeuteen

9.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Pelisuunnittelija Patrice Désilets on odotetusti haastanut ranskalaispelitalo Ubisoftin oikeuteen. Kanadalainen uutissivusto La Presse raportoi, että mies hakee toimillaan yhtiöltä yhteensä 400 000 dollaria sekä mahdollisuutta napata itselleen oikeudet Ubisoftin jäädyttämään 1666: Amsterdam -peliprojektiin, jonka parissa hän on viimeksi työskennellyt.

Désiletsin ja Ubisoftin sukset ajautuivat ristiin viime toukokuun aikoihin. Tuolloin Ubisoft ilmoitti miehen lähteneen yhtiöstä "hyvässä hengessä" visioneuvottelujen jäätyä osapuolten kesken tuloksettomiksi. Tähän Désilets kuitenkin vastasi kertomalla, että oikeasti hänet irtisanottiin yhtiöstä perusteettomasti. Mies on myös kuvaillut, että irtisanomisen tapahduttua hänet saatettiin ulos työpaikaltaan kahden vartijan toimesta ilman, että hän kykeni keräämään henkilökohtaisia tavaroitaan tai hyvästelemään työtovereitaan.

Pelisuunnitelijalla on kosolti historiaa Ubisoftin kanssa. Désilets oli esimerkiksi yksi Assassin's Creed -sarjan ensimmäisistä avainkehittäjistä, kunnes hän vuonna 2010 lähti yhtiöstä ja päätyi lopulta THQ Montrealin riveihin. Siellä hän aloitti työstämään 1666-projektiaan, joka kuitenkin yhdessä kehitysstudionsa kanssa päätyi kuluvan vuoden alussa Ubisoftille julkaisija THQ:n ajauduttua konkurssiin.

Désiletsin hakema summa koostuu niin vahingonkorvauksista, kulukorvauksista, erorahasta kuin myös kokonaisen vuoden kattavasta palkkasummasta. Vaatimus 1666:n saamiseen pohjautuu puolestaan raporttien mukaan siihen, että THQ:lla ollessaan Désiletsille annettiin sopimuksissa vapauksia ja etuja, joita Ubisoft ei ole ollut valmis hänelle myöhemmin myöntämään.

Ubisoft on vahvistanut medialle, että Désilets on lähestynyt heitä oikeusasioissa.

Lähde: Polygon, Game Informer, La Presse

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Snowi kuva
Snowi

En oikein vieläkään ymmärrä mikä niillä tuolla Ubilla mättää. Heittivät pois miehen joka oli tärkeässä osassa heidän parhaassa pelisarjassaan (ja rahanlähteessään). Ihan ymmärrettävää, että Désilets lähtee oikeustoimiin. Saa nähdä miten käy.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

toivottavasti patrice voittaa

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Koska lähiaikoina on näkynyt uutisissa jänniä kommentteja jotka eivät ole liittyneet itse uutisiin niin voisin jatkaa samalla mallilla.

Mutta missä on Shenmue 3?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä äxäbox

toivottavasti patrice voittaa

Silloin saattaisi käydä huonosti Ubisoftin peleille! Itse toivon ettei kumpikaan voita. Maailmassa ei ole voittajia tai häviäjiä. Jos Patricci voittaa niin kukaan ei ota sitä töihin oikeuskutsun pelossa.

Käyttäjän ouroboros kuva
ouroboros
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Maailmassa ei ole voittajia tai häviäjiä.

No sinähän se vasta filosofi olet.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Silloin saattaisi käydä huonosti Ubisoftin peleille!

Ehm, 400,000 on pikkuraha Ubisoftille.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Voisivat nyt säälistä, tai sitten oman julkisuuskuvansa takia, heittää kaverilla haluamansa roposet ja pelin oikeudet. Pahoin pelkään, että Désilets taistelee pikkuisen liian isoa karhua vastaan.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä ouroboros

Lainaus käyttäjältä kurrinen123Maailmassa ei ole voittajia tai häviäjiä.

No sinähän se vasta filosofi olet.

No SORRY!

Käyttäjän referi71 kuva
referi71
Lainaus

Silloin saattaisi käydä huonosti Ubisoftin peleille!

Ehm, 400,000 on pikkuraha Ubisoftille.

mut mieti mite käy ubin maineelle

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä referi71

LainausSilloin saattaisi käydä huonosti Ubisoftin peleille!

Ehm, 400,000 on pikkuraha Ubisoftille.

mut mieti mite käy ubin maineelle

Ja monikohan Ubisoftin pelejä pelaava on edes tietoinen koko jupakasta...vain murto-osa ja vaikka tietäisikin, niin vain murto-osalle asialla olisi yhtään mitään merkitystä. Joten enpä usko että Ubisoft on tämän asian suhteen kovin huolissaan, ei Infinity Wardin entisten johtohenkilöiden ja Activisionin välinen jupakka sekään vaikuttanut mitenkään Activisionin pelien suosiion, vaikka Bobby Kotick ja Activision ovatkin moninen pelaajien silmissä rahanahneita sikoja.....ja silti MW3:nkin myi jälleen miljoonia...

Joten paskat Ubisoft mistään maineestaan välittää kun AC-sarjaa tuo rahaa sisään ovista ja ikkunoista, vaikka sarja onkin menettänyt arvostustaan jokavuotisen julkaisun myötä....mutta jos AC-sarja onkin hiaman kokenut kolhuja, niin taas Far Cry 3 ja Watch Dogs ovat nostaneet Ubisoftin osakkeita pelaajien silmissä.

Nostoja