Entinen Halo-säveltäjä haastoi Bungien oikeuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Entinen Halo-säveltäjä haastoi Bungien oikeuteen

6.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Pelisäveltäjä Martin O'Donnell on haastanut oikeuteen entisen työnantajansa Bungien.

Toukokuun ensimmäisenä päivänä tehdyssä kanteessaan O'Donnell väittää, ettei Bungie ole maksanut hänelle tarvittavia lomakorvauksia ja vastaavia etumaksuja yhtiön irtisanottua hänet viime huhtikuussa. Kanne myös väittää, että Bungien johtaja Harold Ryan on täysin tietoisesti ja tarkoituksella jättänyt kyseiset maksut maksamatta.

Bungien toukokuun 27. päivä antaman vastauksen mukaan yhtiö kiistää syytteet.

O'Donnellin oikeustoimet maalaavat mielenkiintoista kuvaa säveltäjän ja Bungien suhteesta. Varsinkin useista Halo-pelien sävellyksistä tunnettu O'Donnell ehti työskennellä Bungiella reilut kymmenen vuotta, kunnes Bungie päätti päästää miehen menemään. O'Donnellin mukaan irtisanominen tehtiin "ilman syytä", kun taas Bungien virallisilla sivuilla kerrottiin, että säveltäjän ja pelitalon tiet erosivat ystävällisissä merkeissä.

Viimeisimpänä O'Donnellin on tiedetty työskennelleen Bungien syyskuussa saapuvan Destiny-räiskinnän parissa. Hänen ohellaan peliin sävellyksiä on tehnyt Michael Salvatori, C. Paul Johnson ja Paul McCartney.

Lähde: VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Varsin erikoinen tapaus tämäkin....aina kuvittelin Bungien ja Martyn olevan erottamattomat, mutta porukka on studiossa vaihtunut, osa porukasta jäi tekemään Haloa muiden 343 Industries jäsenten kanssa.

Edelleenkin toivon että Marty palaisi takaisin Halo-musiikkia säveltämään, vaikka Halo 4:n soundtrackissa ei sinänsä ollut mitään valittamista, mutta Martyn hienoja, eeppisiä ja kauniita sävellyksiä jäi silti kaipaamaan.

Bungielta jokatapauksessa todellinen emämunaus päästää menemä..siis heittää ulos yksi pelialan parhaista säveltäjistä.

Käyttäjän Pred kuva
Pred

Eihän me ulkopuoliset sitä voida tietää mitä siellä taustalla on oikeesti sitte ollu irtisanomisen aikana.
Silti tavallaan pidän tätä hyvänä uutisena että O'Donnel ottaa tilanteen haltuun ottamalta Bungielta takaisin vielä mitä voi. Mutta onhan toi kuitenkin ihan pirun outo tapaus ollu alusta asti.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Mitäs helvettiä! Mulla on mennyt tuo Martyn erottaminenkin aivan ohi. Onpas nyt draamaa! Todella surullista, että Martyn ja Bungien tiet erkanevat tällaisissa merkeissä. Sitähän ei tosiaan voi tietää, että mitä siellä todellisuudessa on tapahtunut, mutta jos kyseiset maksut todella ovat jääneet maksamatta niin toivottavasti ne maksetaan. Olisihan se hienoa, jos Marty vielä joskus tekisi jonkun Halo scoren, mutta toisaalta pidän myös Neilin tyylistä ja Halon uudesta suunnasta (siis kampanjan osalta) muutenkin. Ehkäpä he voisivat tehdä yhteistyötä, mutta silloin molempien pitäisi olla nöyriä ja todella omistautuneita projektiin, ettei tulisi mitään valtataistelua.

Nostoja