Entinen PlayStation- ja Xbox-pomo Phil Harrison on nyt Googlen miehiä – mutta mitä hän siellä puuhailee? / Uutiset / pelaaja.fi

Entinen PlayStation- ja Xbox-pomo Phil Harrison on nyt Googlen miehiä – mutta mitä hän siellä puuhailee?

23.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Videopelialan pitkäaikainen pukuhahmo Phil Harrison on siirtynyt työskentelemään Googlelle. Harrison kertoi asian ensin Twitter-tilillään maanantaina, minkä jälkeen Google vahvisti asian uutistoimisto Reutersille.

Google ei ole kertonut tarkalleen, mitä Harrison on yhtiössä tekemässä. Se on kuitenkin vahvistanut, että Harrison työskentelee sen laitteistopuolta vetävän Rick Osterlohin alaisuudessa. Kyseisen osaston sisuksissa Google on tähän asti häärännyt esimerkiksi Pixel-puhelimien, Chromebook-läppäreiden ja Daydream-virtuaalitodellisuuslasien parissa. Spekulaatioita onkin jo ennakkoon ollut siitä, että Harrison tekisi töitä mahdollisesti juuri virtuaalitodellisuuden tai lisätyn todellisuuden parissa.

Harrison on osoittanut viimeisinä vuosina kiinnostusta VR- ja AR-teknologioita kohtaan niin haastattelujen kuin tekojensakin muodossa. Viime vuonna hän oli yksi virtuaalitodellisuuskokemuksia tekevän Dream Realityn sijoittajista.

Tietystikään Harrisonin kokemusta nimenomaan videopeleistä ja konsoleista ei sovi vähätellä. Mies työskenteli Sony Computer Entertainmentin johtopuolella kahden ensimmäisen PlayStationin aikana ja vuosina 2012-2015 Xboxin Euroopan toiminnan johdossa. Jälkensä hän on jättänyt myös 2000-luvun Atariin ja sittemmin Sonyn hankkimaan Gaikai-pilvipalveluun.

Viimeisimpänä Harrison on ollut mukana perustamassa Alloy Platform -nimistä startup-yritystä, jonka ainakin vielä perustamisaikoina kerrottiin tehneen töitä salaisen Microsoft-teknologian parissa

Lähde: Reuters, Phil Harrison (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Kuvaa nopeasti vilkaistaessa näytti ihan Rehtori Rekuselta.

Nostoja