Entinen Rockstar Games -pomo haastoi Grand Theft Auton avaintekijät oikeuteen (päivitetty)

Rockstar Northia pitkään luotsannut Leslie Benzies ei lähtenytkään positiivisissa merkeissä pois vanhasta työpaikastaan. Nyt mies on viemässä GTA-populaa oikeuteen.

12.4.2016 21:35

Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstar Northin entinen johtohahmo Leslie Benzies on haastanut oikeuteen niin Rockstar Gamesin, sen johtohenkilöt Sam ja Dan Houserin kuin Rockstarin emoyhtiö Take-Twon ”useasta petoksesta”.

15 vuotta Rockstar Northilla työskennelleen Benziesin lähdöstä kuultiin alunperin tammikuussa, jolloin Rockstarin mukaan hän oli päättänyt olla palaamatta töihin syyskuussa 2014 alkaneen sapattivapaansa jälkeen. Ilmeisesti lausunto on kuitenkin ollut vale, sillä Benziesin lakimiehen mukaan mies yritti kyllä palata töihin huhtikuussa 2015, mutta hänen pääsynsä rakennukseen oli evätty. Astuttuaan myös rakennukseen lopulta turvamiehen avulla, käskettiin hänet nopeasti sieltä pois Rockstarin toimistopäällikön toimesta ”ilman syytä”.

Benziesin haasteen mukaan Take-Two ja Houserit ovat yrittäneet juonia miestä ulos talosta tämän vapaan aikana ja yrittäneet evätä tältä pääsyn myös tälle kuuluneisiin rojalteihin. Haasteen mukaan Rockstar ja kumppanit ovat Benziesille velkaa 150 miljoonaa dollaria.

Päivitys kello 20.50: Rockstar Games ja Take-Two ovat tehneet jo vastakanteen Benziesia vastaan. Yhtiöiden mukaan Benzies oli rikkonut hänen ja yhtiöiden välistä sopimusta ja jättänyt työpaikkansa huhtikuussa 2015 ilman ”hyvää syytä”, minkä seurauksena Rockstarilla ei ole tällä hetkellä velvollisuutta maksaa tälle tämän vaatimia rojalteja. Vastakanteella yhtiöt yrittävätkin nyt hakea oikeuden kautta selvyyttä asiaan.

Lähde: Gamesindustry, PR Newswire

Lisää luettavaa