Entinen Sony-pomo puolustelee LittleBigPlanetin lykkäystä / Uutiset / pelaaja.fi

Entinen Sony-pomo puolustelee LittleBigPlanetin lykkäystä

22.10.2008 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
61

Media Moleculen kehittämän LittleBigPlanetin lykkäys puhuttaa. PS3-tasoloikka vedettiin pois markkinoilta juuri ennen julkaisuaan eräästä pelin musiikkikappaleesta löytyvien Koraani-viittausten takia, sillä joissakin muslimipiireissä asiaa voitaisiin pitää loukkaavana. Muun muassa Amerikan muslimijärjestön johtaja on kommentoinut ratkaisua vääräksi, painottaen, ettei tapaus koske kaikkia muslimeja vaan pikemminkin ilmaisunvapautta ja vapaita markkinoita. Myös itse kappaleen esittäjä on osoittautunut muslimiksi.

Sonyn Worldwide Studiosin johdosta Atarille siirtynyt Phil Harrison kuitenkin puolustaa Sonyn päätöstä täysin oikeaksi ratkaisuksi.

- Yhtiön korkein johtoporras on varmasti miettinyt asiaa tarkasti. Ratkaisu oli aivan oikea, koska LittleBigPlanet on tarkoitettu ensimmäisestä päivästään alkaen koko maailmalle. Jos pelin sisällössä on jotakin, joka saattaa tahattomasti vahingoittaa tuota visiota ja tehdä pelistä epämiellyttävän joissakin osissa maailmaa, peli olisi pohjimmiltaan epäonnistunut tehtävässään, Harrison muotoilee.

Entinen Sony-mies ei usko myöhästymisen vaikuttavan pelin menestykseen.

- Lykkäys vain kasvattaa odotusta, joten uskon pelin menestyvän. Täysi kunnia Media Moleculelle, että he saivat korjauksen tehtyä niinkin nopeasti, mies kiitteli.

LittleBigPlanet julkaistaan 3. marraskuuta alkavalla viikolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pinnallinen kuva
Pinnallinen

Oh

Käyttäjän Ridley kuva
Ridley

Phil Harrison oli hieno johtaja Sonylle. Ei sortunut monien muiden tapaan konsolisotimiseen vaan piti jalat maassa ja jaksoi uskoa PS3:n menestykseen heikon alunkin jälkeen.

LittleBigPlanethan oli yksi niistä projekteista joiden taustalla Harrison vahvasti vaikutti. Veikkaan ettei Hirait ja Kutagarit olisi koskaan antanut yhtä vahvaa panosta näin innovatiiviselle ja samalla riskialttiille pelille.

Käyttäjän Pinnallinen kuva
Pinnallinen

lykkäys yksi pitkä tässä? Ne neekerit puuttuu jo muutenkin ihan kaikkeen..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Maailmassa on 1.3miljardia muslimia joten jotkut heistä kyllä pelaa pelejä

Käyttäjän Reventon kuva
Reventon

No tottakai tuo uusien kopioiden tekeminen oli oikea ratkaisu, ei niitä äärimuslimeja tarvita kuin muutama ja jo on itsemurhapommit viritetty.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

LITTLE BIG PLANET! EVVK!! IHAN SYVÄLTÄ KOKO PELI. SANOO: BETAA PELANNU PELIMIES. SUORAAN SANOEN LIIAN LAPSELLINEN. HUPSISTA JÄI CAPSLOCK PÄÄLLE, NOOH EI SE HAITTAA HUOMAAHAN IHMISET MUN MIELIPITEEN PAREMMIN.

Käyttäjän DJiizi kuva
DJiizi

Yhdyn Reventtoniin
Oli ihan oikee ratkasu tehä uudet kopiot et ei ala mitää itsemurha pommituksia tulemaa

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

On sanomattakin selvää, että LittleBigPlanet on todella tärkeä peli Sonylle. Varmasti tämä oli pieni takaisku, mutta enpä usko, että tämä tulee millään tavalla vaikuttamaan LBP:n myyntilukuihin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Oot kyllä aika tyhmä... Esim. EVVK on yleensä mukateinien käyttämä lyhenne. Ja ihmiset huomaavat sinun mielipiteesi, mutta eivät lue sitä, koska se on rasittavaa puuhaa noista isoista kirjaimista. Ja tuo "ihan syvältä", et taida olla aikuinen, ethän? Taidat olla lapsi, tai vajaa älyinen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Anteeksi, edellinen viesti oli vierailijalle, joka käytti caps lockia.