Entisen Mega Man -avainkehittäjän piraattipeli rysähti karille / Uutiset / pelaaja.fi

Entisen Mega Man -avainkehittäjän piraattipeli rysähti karille

14.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kehittäjäveteraani Keiji Inafunen 3DS-peliprojekti Kaio: King of Pirates on päätynyt peruutetuksi. Pelin kehityksen päätti sitä julkaisemassa ollut Marvelous, joka on kertonut peruuntumisen johtuneen markkinoilla tapahtuneista äkillisistä muutoksista, jotka tuottivat ongelmia pelinimikkeen synnylle.

Alkujaan peli julkistettiin jo vuonna 2011. Suunnitelmissa Marvelouksella oli kasvattaa Kaiosta ajan myötä kokonainen tuoteperhe, joka olisi ulottanut räpylänsä myös pelien ulkopuolelle.

Ennen perumispäätöstä Kaion tuloa kauppoihin viivästytettiin useaan otteeseen. Marvelous on kertonut, että se on menettänyt pelin takia 461 miljoonaa jeniä eli sellaiset 3,6 miljoonaa euroa.

Kaio: King of Piratesia työsti Inafunen oma pelistudio Comcept, joka puuhailee parhaillaan myös Mighty No. 9:n parissa. Pelin oli tarkoitus pohjautua löyhästi kiinalaiseen Kolmen kuningaskunnan kertomus -klassikkoromaaniin, mutta materiaalia siitä ei juuri koskaan päästy erityisemmin näkemään.

Lähde: Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Muistan tuota traileria katsoneeni tosiaan vuosia sitten ja oletinkin olevan jo kuopattu kun ei ole yhtään mitään sen lisäksi kuulunut. Sinällään siis jännä että vasta nyt on virallisesti lopetettu projekti.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

nintendo voisi hyvin tuon pelastaa kun ulkoasulta se on kuin tehty nintendon konsoleille

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kun pari päivää sit nintendolifesta uutisen luin, tulin aika surulliseksi. Peli oli niin persoonallinen, mielikuvituksellinen ja värikäs että olisin takuuvarmasti ennakkotilannut sen. Vuosien ajan olen yrittänyt pelistä informaatiota löytää, turhaan, ja nyt se on lopetettu? Saamari sentään, maailma tarvitsee enemmä Kaion kaltaisia pelejä!

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Pingviilillä kavereinan Guan Yu ja Zang Fei :). Olis kyl ollut mielenkiintoinen peli.

Käyttäjän ryukenden kuva
ryukenden

HUH säikähdin että mighty no.9 olisi peruttu jostain syystä... Tunsin otsikon lukiessa valtavaa häpeää ja harmitusta, sekä mietin että mikä on mennyt vikaan kun muistaakseni sai kickstarterista enemmän kun tarpeeksi varoja kasaan.

Nostoja