Epic Games sovitteli Fortniten ja Rocket Leaguen loottilaatikko-oikeusjutun - V-Buckseja luvassa myös suomalaispelaajille / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games sovitteli Fortniten ja Rocket Leaguen loottilaatikko-oikeusjutun - V-Buckseja luvassa myös suomalaispelaajille

23.02.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Epic Games, Fortnite, Rocket League, V-bucks, loottilaatikko, oikeusjuttu, sovittelu, hyvitys, korvaus

Fortniteen ja Rocket Leagueen liittynyt oikeusjuttu on päättynyt sovitteluun Yhdysvalloissa.

Kanteessa Epic Gamesia syytettiin mm. kuluttajansuojalainsäädännön rikkomisesta sekä pelin sisäisten esineiden arvon vääristelemisestä Fortnitessa ja Rocket Leaguessa. Sovitteluratkaisussa Epic Games sitoutuu maksamaan hyvityksiä Fortnitessä tai Rocket Leaguessa virtuaalitodellisuusvaluutalla ostoksia tehneille pelaajille. Vaikka joukkokanteen osalliseksi pääsevät vain Yhdysvalloissa asuvat pelaajat, kertoo Epic Games maksavansa 1 000 V-Bucksin hyvityksen maailmanlaajuisesti kaikille Fortniten Loot Llaman 1. heinäkuuta 2015 jälkeen ostaneille sekä 1 000 krediitin hyvityksen Rocket Leaguen loottilaatikoita hankkineille pelaajille. Kyseiset hyvitykset maksetaan automaattisesti kaikille pelaajille. Lisäksi yhtiö on sitoutunut tarjoamaan yhteensä enintään 26,5 miljoonan dollarin edestä hyvityksiä Yhdysvalloissa asuville pelaajille.

Sovitteluratkaisussa todetaan Epic Gamesin kiistävän edelleen siihen kohdistuvat syytökset, eikä sovittelu osoita sen rikkoneen lakeja. Verkossa esillä olevan ratkaisun mukaan osapuolet päätyivät sovitteluun välttääkseen oikeudenkäyntiin liittyviä kustannuksia ja epävarmuutta. Loottilaatikot poistettiin Fortnitestä ja Rocket Leaguesta vuonna 2019.

Lähde: Epic Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Perus jenkkimeininkiä: Ei se periaate, vaan se raha. Firma maksaa taskurahoistaan muutaman roposen ja pelaajat talikoineen ja soihtuineen painuu tyytyväisinä koteihinsa. Loottilaatikoiden laillisuus jäi siis jälleen kerran koeponnistamatta oikeassa oikeudenkäynnissä. En ihmettelisi, jos siellä olisi EA ja kumppanit olleet myös kulisseissa lobbaamassa tätä ratkaisua.

Ja muulle maailmalle muutama leikkiraha hyvitykseksi jostain, missä ei yhtiön omasta mielestä muka edes ollut mitään väärää?

Nostoja