Epic Games Storen puutteelliset suojausmenetelmät mahdollistivat valtavan määrän Ubisoft-peleihin kohdistuneita petoksia, oikeusasiakirjat paljastavat / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games Storen puutteelliset suojausmenetelmät mahdollistivat valtavan määrän Ubisoft-peleihin kohdistuneita petoksia, oikeusasiakirjat paljastavat

5.05.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Epic Games, Ubisoft, Tim Sweeney, Yves Guillemot, Epic Games Store, The Division 2, Anno 1800, petos

Epic Games Storen puutteelliset turvallisuusmekanismit poikivat valtavan määrän Ubisoft-peleihin liittyviä petoksia, Applen ja Epicin välisen oikeuskiistan asiakirjat ovat paljastaneet.

Epic Games Storen käyttäjätileihin ei vielä alkuvuodesta 2019 kuulunut uusien tilien sähköpostivahvistusta tai kaksivaiheista tunnistusta, mikä helpotti petoksiin käytettyjen tilien luomista. Lisäksi yhtiö ei pystynyt perumaan Epic Games Storesta tehtyjä ostoksia muille kauppapaikoille, mikä mahdollisti etenkin Ubisoftin The Division 2:een ja Anno 1800:aan kohdistuneita petoksia. Käytännössä epärehelliset käyttäjät ostivat pelin varastetulla luottokortilla Epic Games Storesta, jonka jälkeen peli kytkettiin Uplay-tiliin. Uplay-tiliin liitettyä peliä ei enää pystytty poistamaan Epicin toimesta, vaikka varsinainen Epic Games Storessa tehty ostos peruuntuikin. Näin ollen ongelma mahdollisti myös Uplay-käyttäjätilien myymisen eteenpäin.

Puutteet poikivat niin valtavan määrän petoksia, että Epic Games Store päätyi lopulta poistamaan väliaikaisesti The Division 2:n ja Anno 1800:n, sekä myöhemmin kaikki Ubisoft-pelit, Epic Games Storesta. Ongelman vuoksi Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney päätyi lähettämään sähköpostitse henkilökohtaisen anteeksipyynnön Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemotille.

Sweeney kertoo anteeksipyynnössään The Division 2:een liittyvien petosostojen osuuden ylittäneen kahden vuorokauden aikana 70 prosenttia, kun muiden pelien kohdalla epärehellisiä ostoja tehtiin alle 2 prosentissa tapauksista. Sweeneyn sähköpostiviestin mukaan Epic otti täyden vastuun ongelmasta ja takasi Ubisoftille myös sopimusten mukaiset osuudet pelien myynneistä.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ja sitten on myös ne sadat ja tuhannet hakkeroidut tilit ja niiden kautta menetetyt Fortnite-esineet, pelit ja luottokorttitiedot, joiden eteen Epic ei tee mitään, vaikka se on ollut ongelma paljon kauemmin. Kumma että niitä rahoja ei voi käyttää kuluttajien suojaamiseen (ja näköjään ei yhtiöidenkään, LOL), pakko vaan tuhlata ne lahjuksena ajallisista yksinoikeusdiileistä. Miksi? Että pikku-Timi voi sanoa naapurin Gabelle "lällällällällällieru", varastaen Kickstarter tukijoiden DRM-vapaat GOG-pelit ja pakottaen omaa epäturvallista kauppaansa kurkusta alas, samalla rehvastellen kuinka hänen kauppansa on "täydellinen pelaajille". Fuck Epic!

Nostoja