Epic Games suunnittelee isoja yksinoikeuspelejä Epic Games Storeen – Alan Wake 2 pysyy pitkään yksinoikeuspelinä / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games suunnittelee isoja yksinoikeuspelejä Epic Games Storeen – Alan Wake 2 pysyy pitkään yksinoikeuspelinä

11.03.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
8

Pelijätti Epic Games aikoo haalia lisää yksinoikeuspelejä pelikauppaansa.

Pc-kauppapaikka herätti varhaisissa vaiheissaan huomiota kaappaamalla itselleen joukon yksinoikeuspelejä. Vaikka yksinoikeusjulkaisujen tahti on hidastunut,  on Epic Games Storeen luvassa jatkossakin yksinoikeuspelejä.

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney kommentoi yhtiön yksinoikeussuunnitelmia PC Gamer -sivuston haastattelussa. Sweeney kertookin yhtiön hienosäätäneen strategiaansa aiempien kokemuksiensa perusteella.

Sweeneyn mukaan yksinoikeuspeleistä menestyksekkääksi osoittautuivat isot julkaisut, jotka toivat joukon uusia käyttäjiä Epic Games Storeen. Sen sijaan pienemmät julkaisut eivät useinkaan onnistuneet kannustamaan pelaajia siirtymään Steamista Epic Games Storen käyttäjiksi. Epic Games Storen johtaja Steve Allison mainitsee PC Gamerille esimerkkinä menestyksekkäästä Epic Games Store -yksinoikeusjulkaisusta Borderlands 3:n, jonka hän kertoo ylittäneen sekä kehittäjien että julkaisijan odotukset.

Jatkossa Epic Games Storen yksinoikeusjulkaisuja tuotetaan myös yhtiön pelijulkaisuosaston rahoittamana. Esimerkiksi Alan Wake 2:n rahoitukseen osallistuvan yhtiön mukaan nämä pelit aiotaan pitää pitkän aikaa saatavilla pc:lle pelkästään Epic Games Storessa. Allisonin mukaan yksinoikeusjulkaisujen taustalla ei kuitenkaan välttämättä ole edes Epic Gamesin kanssa tehtyä sopimusta. Julkaisijat ja kehittäjät saavat Epic Games Storen kautta myydyistä peleistä itselleen isomman siivun, minkä vuoksi osa julkaisijoista on halunnut oma-aloitteisesti tuoda pelit kauppapaikalle ennen Steamia.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Mielenkiintoista! Kiinostaa mihin suuntaan tämä Steamin ja Epic Games Storen kilpailutilanne kehittyy.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Itseä ei kiinnosta jakaa pelikirjastoa useaan eri kauppaan. Haluan pelini Steamiin.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Epic on kaukana pienestä tekijästä, mutta on selvästi kuluttajan etu, että Steam saa arvoisensa haastajan. PC-pelaajalla ei myöskään ole raudan puolesta estettä hyppiä kauppapaikkojen välillä, toisin kuin konsolipuolella.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Onhan noita Epic-ekskluja muutama tullut ostettua, isoimpina varmaan Outer Wilds ja Worlds. Käyttökokemus oli sen verran rupinen että taidan jatkossa vain olla kärsivällinen. Hyvä peli on hyvä peli vielä vuosien päästä, ja vielä parempi kun siinä on saavutukset ja toimiva hallinnointiohjelma.

Give me GOG or give me death.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus ELTP

Epic on kaukana pienestä tekijästä, mutta on selvästi kuluttajan etu, että Steam saa arvoisensa haastajan. PC-pelaajalla ei myöskään ole raudan puolesta estettä hyppiä kauppapaikkojen välillä, toisin kuin konsolipuolella.

Epic Store ei ole Steamin arvoinen haastaja. Lisäksi PC:n sisäiset yksinoikeudet ei ole kuluttajan etu.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Eipä mulla sitten ole kiire niitä hommailla tai ollenkaan. Oishan se hyvä jos Steamia joku haastais oikeasti koittamalla tehdä parempaa tuotetta ja sellasen toivottasin oikeen tervetulleeksi, mutta Epic on niin hädintuskin minimi vaatimukset täyttävä feature köyhä surkea kötöstys että pitäkööt tunkkinsa.

Mitä tää on nyt 3-4 vuotta ollu olemassa ja jotain ihan super simppeleitä ja standardijuttuja puuttuu edelleen. Ei oikeen enää toimi se puolustuskaan että "STEAMILLA ON VUOSIEN ETUMATKA, EI VOI VERRATA!" ku Steam oli tossa vaiheessa elinkaartaan joskus 2007-2008 korvilla jo paljon rikkaampi ominaisuuksiltaan. Jos Epicin ainoa käsi siinä Steamin haastamisessa on jakaa ilmasia pelejä ja ostella isolla rahalla jotain excluja kuolemaan ja unohtuun sinne niiden platformille (Evil dead the game) niin onnea vaan heille. En tule jatkossakaan ostamaan sieltä mitään.

Siitä ne saa pisteet että ainakin säästävät kuluttajalta rahaa yleisesti ja yleensä saa sitten vuosien päästä steamiin patchatun ja hiotumman version. Joku Alan Wake 2 joka saattais olla itelle 60-70€ suoraan julkasussa hankittava peli muuttuu tämän myötä Steamin Joulualeista 2027 femmalla hommattavaksi heräteostokseksi.

Käyttäjän undead10000 kuva
undead10000

Epic games store yksinoikeus pelit ei haita minua lainkaan mutta Epic games:in olisi aika jo korjata Epic games launcher kun se on tällä hetkellä todella buginen sotku, käyttöliittymä on edelleen surkea ja käyttöliittymän selaaminen erittäin hidasta.

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Ei ole koskaan niin kiire saada peliä ettenkö voisi oottaa steamjulkasua.

En kannata yksinoikeuksia, en steamin, epicin tai konsolien.