Epic Games tarjosi Sonylle 200 miljoonaa PlayStation-yksinoikeuspeleistä, havitteli myös Microsoft- ja Nintendo-pelejä kauppaansa / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games tarjosi Sonylle 200 miljoonaa PlayStation-yksinoikeuspeleistä, havitteli myös Microsoft- ja Nintendo-pelejä kauppaansa

9.05.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
PlayStation, Sony, Epic Games store, yksinoikeus, apple

Applen ja Epic Gamesin oikeuskiista on poikinut jälleen lisää tietoa Epic Games Storen markkinaosuuksien tavoittelusta.

Oikeudenkäynnin todistusaineiston joukossa julkaistut asiakirjat paljastavat Epic Gamesin tarjonneen Sonylle jättisummia yksinoikeudesta PlayStation-pelien pc-versioihin. Asiakirjan mukaan Epic tarjosi Sonylle 200 miljoonan dollarin vähimmäispalkkiota 4-6 pelistä.

Yhtiön sisäisessä asiakirjassa Epic Gamesin kerrotaan selvittäneen myös mahdollisuuksia tuoda Microsoftin ja Nintendon pelejä Epic Games Storeen. Microsoft ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle, sillä Epic Games Store kilpailisi suoraan pc:n Game Passin kanssa sisällöstä. Nintendo-pelien saamisen Epic Games Storeen taas katsottiin olevan kaukana jo yhtiön historian vuoksi.

Sonylle tehdyn tarjouksen kohtalosta ei ole tietoa. Toistaiseksi PlayStation-pelien pc-versioista Epic Games Storeen on päätynyt yksinoikeudella ainoastaan Predator: Hunting Grounds, joka tuli vuoden yksinoikeusjakson jälkeen saataville myös Steamiin, sekä ReadySet Heroes. Nimekkäämpi Horizon: Zero Dawn ja Days Gonen tuleva pc-versio taas ovat saatavilla samaan aikaan sekä Epic Games Storessa että Steamissa. 

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Ainahan sitä haluta saa.

Nostoja