Epic Games valitti oikeuden päätöksestä Apple-kiistassa / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games valitti oikeuden päätöksestä Apple-kiistassa

13.09.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Epic Games, Apple, oikeuskiista, päätös

Epic Games ei ollut tyytyväinen viime viikolla saatuun päätökseen Applen ja Epicin välisessä oikeuskiistassa. Kalifornialaisoikeus antoi jo reilun vuoden jatkuneessa kiistassa tuomion, joka kääntyi osavoitoksi kiistan molemmille osapuolille.

Oikeus määräsi Applen tarjoamaan kehittäjille mahdollisuuden ohjata käyttäjiä vaihtoehtoisiin maksukanaviin, mutta päätöksen mukaan Apple ei kuitenkaan ollut laittomassa monopoliasemassa estäessään iOS-sovelluksia tarjoamasta suoraan vaihtoehtoisia maksutapoja. Epic Games on kertonut jatkavansa oikeustaisteluaan ja valittavansa tuomiosta, joten asian käsittely jatkuu Yhdysvaltain valitustuomioistuimessa.

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney kertoi Twitter-tilillään taistelussa olevan kyse kehittäjien ja kuluttajien valinnanvapaudesta. Apple ottaa omassa maksujärjestelmässään 15 tai 30 prosentin komission pelaajien tekemistä ostoista, joka tekee huomattavan siivun myös Epicin suositun Fortniten myyntituloihin App Storessa.

Lähde: Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Oikeuden päätös oli erittäin reilu, Timillä ei pitäisi olla mitään syytä valittaa ja niin kauan kun he kuluttavat Fortnite-rahojaan lukitakseen PC-pelejä surkeaan kauppaaansa, he eivät myöskään ole mikään valkoinen ritari joka "taistelee kuluttajien valinnanvapaudesta".

Nostoja