Erikoinen bugi Grand Theft Auto V:n pc-versiossa estää pelin käynnistämisen

Grand Theft Auto V julkaistiin viimeinkin pc:lle, mutta julkaisu ei sujunut ihan ongelmitta.

14.4.2015 05:00

Rockstar Gamesin viimeisin hittipeli Grand Theft Auto V on viimeinkin saatu myös pc:lle, mutta julkaisu ei ole sujunut täysin mutkitta.

Pelaajat kertovat nimittäin pelin kärsivän ongelmasta, joka estää GTA V:n käynnistämisen tietokoneillaan. Rockstarin mukaan kyseessä on Windowsin käyttäjänimeen liittyvä ongelma, joka voi estää pelaajia lataamasta, asentamasta tai pelaamasta GTA V:tä. Ongelma ilmenee, mikäli Windowsin käyttäjänimi sisältää muita merkkejä kuin tavallisia latinalaisia aakkosia tai numeroita, eli myös kirjaimet å, ä ja ö voivat aiheuttaa ongelmia pelin kanssa.

Ongelman korjaus on paraikaa työn alla, mutta hätäisimmät voivat ratkaisua odotellessaan korjata vian Rockstarin ohjeilla. Käytännössä pelaajien tulee luoda järjestelmänhallintaoikeuksilla varustettu Windows-käyttäjätili, jonka nimi sisältää vain sallittuja merkkejä. Nykyisen käyttäjänimen vaihtaminen ei korjaa ongelmaa, vaan kyseessä on oltava uusi käyttäjätunnus.

Aikataulua Grand Theft Auto V -ongelman ratkaisulle ei toistaiseksi ole annettu, mutta tilanteen etenemistä voi seurata Rockstar Gamesin tukisivustolla.

Lähde: Rockstar Games

Lisää luettavaa