Erikoinen bugi Grand Theft Auto V:n pc-versiossa estää pelin käynnistämisen / Uutiset / pelaaja.fi

Erikoinen bugi Grand Theft Auto V:n pc-versiossa estää pelin käynnistämisen

14.04.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7
Grand Theft Auto V:n pc-version bugi estää pelin käynnistämisen

Rockstar Gamesin viimeisin hittipeli Grand Theft Auto V on viimeinkin saatu myös pc:lle, mutta julkaisu ei ole sujunut täysin mutkitta.

Pelaajat kertovat nimittäin pelin kärsivän ongelmasta, joka estää GTA V:n käynnistämisen tietokoneillaan. Rockstarin mukaan kyseessä on Windowsin käyttäjänimeen liittyvä ongelma, joka voi estää pelaajia lataamasta, asentamasta tai pelaamasta GTA V:tä. Ongelma ilmenee, mikäli Windowsin käyttäjänimi sisältää muita merkkejä kuin tavallisia latinalaisia aakkosia tai numeroita, eli myös kirjaimet å, ä ja ö voivat aiheuttaa ongelmia pelin kanssa.

Ongelman korjaus on paraikaa työn alla, mutta hätäisimmät voivat ratkaisua odotellessaan korjata vian Rockstarin ohjeilla. Käytännössä pelaajien tulee luoda järjestelmänhallintaoikeuksilla varustettu Windows-käyttäjätili, jonka nimi sisältää vain sallittuja merkkejä. Nykyisen käyttäjänimen vaihtaminen ei korjaa ongelmaa, vaan kyseessä on oltava uusi käyttäjätunnus.

Aikataulua Grand Theft Auto V -ongelman ratkaisulle ei toistaiseksi ole annettu, mutta tilanteen etenemistä voi seurata Rockstar Gamesin tukisivustolla.

Lähde: Rockstar Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Tuli itekki tahkottua yön yli. On kyllä laadukas julkaisu ja näppäimistö/hiiri controllit toimii mahtavasti. :)

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä Hanska

Tuli itekki tahkottua yön yli. On kyllä laadukas julkaisu ja näppäimistö/hiiri controllit toimii mahtavasti.

Juu hiiri / näppäimistö kontrollit toimii todella nätisti. Ampuminen on todella sujuvaa, eikä ole tarveta käyttää aim assistia yms. Tuli siltikin pelattua suurin osa ajasta makuuhuoneen telkkarin kautta ohjain kädessä. Täytyy testaila lisää tämän päivän aikana.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Harmi jos osa ei pääse pelaamaan sujuvasti heti ensimmäisenä päivänä. Itse olin varautunut pitkään pelisessioon kahden aikaan yöllä. Kesti noin 20 minuuttia päästä sisään peliin. Kerrankin ylläyin pc-julkaisun kovasta laadusta. Peli meinaan rullasi niin nätisti kuin mitenkään mahdollista. Sai jopa laittaa kaikki pc-asetukset tappiin, kuten erikoispitkät / pehmennetyt varjot, todella paljon pidempi piirtoetäisyys + muu graafinen lisäherkku. Siltikin GTA V rullasi aivan tajuttoman hyvin 1080p / 1440p. Mitään teknisiä ongelmia en havainnut yöllä, vaan kerrankin pääsee nauttimaan täydellisestä versiosta. Toivottavasti online puoli on myös kunnossa. En ole ehtinyt siihen perehtymään vielä ollenkaan. Olen etukäteen pelannut kyseistä tuotosta X360 / Xbox One. Täytyy kyllä sanoa, että ero PC-julkaisuun on valtava. Näköjään hyvää kannattaa odottaa.

Edit. En ole etukäteen tutustunut tukeeko GTA V modeja. Jos tukee, niin melko täydellinen alusta sille on tehty (sormet ristissä). Tämä on meinaan teknisesti niin paljon parempi kuin GTA IV.

Edit 2. Hieman ihmetyttää minkä takia lähes aina pelimediassa löydetään pelkkiä negatiivisia uutisia PC-peleistä yleisesti. Tämänkin uutisen kohdalla olisi ollut mukava mainita miten loistava käännös on saatu aikaiseksi ja miten erinomaisesti se on optimoitu. Varsinkin kun kyseessä on aivan tautisen hyvin tehty versio. Tällaiset bugit on kieltämättä turhia ja olisi syytä hoitaa ennen julkaisua, mutta varmaan korjaus saadaan aikaiseksi todella nopeasti. Onneksi kyseinen bugi koskee vain pientä osaa käyttäjiä.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Hieman ihmetyttää minkä takia lähes aina pelimediassa löydetään pelkkiä negatiivisia uutisia PC-peleistä yleisesti. Tämänkin uutisen kohdalla olisi ollut mukava mainita miten loistava käännös on saatu aikaiseksi ja miten erinomaisesti se on optimoitu. Varsinkin kun kyseessä on aivan tautisen hyvin tehty versio. Tällaiset bugit on kieltämättä turhia ja olisi syytä hoitaa ennen julkaisua, mutta varmaan korjaus saadaan aikaiseksi todella nopeasti. Onneksi kyseinen bugi koskee vain pientä osaa käyttäjiä.

Jos bugi koskee edes yhtä käyttäjää, on siitä silloin syytä uutisoida. Tämän uutisen avulla joku voi löytää ongelmaansa ratkaisun, joten en näkisi asiasta uutisointia negatiivisena? Mielestäni mainitsemasi tuotteen "kehuminen ja ylistäminen" ei puolestaan kuulu puolueettomalle medialle, kuten ei kuulu myöskään mollaaminen tai haukkuminen. Ei pelialalla, eikä missään muuallakaan. Näistä asioista uutisoidaan yleisellä tasolla (ulkopuolisiin lähteisiin vedoten) ja edustavat mediatalon virallista kantaa, joten niiden on oltava puolueettomia. Jätetään se ylistäminen ja kehuminen sitten arvosteluihin, jolloin kyseessä on ainoastaan pelitoimittajan henkilökohtainen mielipide.

Henkilökohtaisesti kyllä ymmärsin uutisen perusteella, ettei peli ole kelvoton ja täysin rikki, vaan kyseessä on pientä käyttäjäkuntaa koskeva ongelma (lue: ne kenellä on noita erikoismerkkejä nimessä).
En myöskään välittäisi nähdä jatkossa Pelaajalehdessä uutisia, jotka on otsikoitu esimerkiksi: "GTA V:n PC-versio on aivan mahtava, optimoitu upeasti ja toimii kuin junan vessa".

Edit: On sitäpaitsi ihan turha väittää, että käytäntö kohdistuu ainoastaan PC-peleihin. Ei täällä ole kukaan Bloodbornen erinomaisuudestakaan uutisoinut.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

@Mastakillah Mitä olen muutamia muita ulkomaisia saitteja selannut, niin uutisointi on ollut huomattavasti erilaista. Tuosta bugista mainittiin heti julkaisun aikaan 2.00 aamuyöllä, kun yritti / kirjautui peliin ja samalla ohjataa käyttäjä sivustolle josta löytyy korjaus (tai miten pystyy mahdollisesti pelaamaan yms). Kyllä pelialalla uutisoidaan herkemmin jos jokin ei toimi, mutta positiiviset seikat jäävät usein mainitsematta (negatiivista uutisointia). Ainakin sivustot joita itse tykkään seurata uutisoi myös positiiviset seikat. Ei aina tarvitse kattavaa arvostelua, jotta voi kevyet suorituskykytestit julkaista tai vastaavaa. Jos itse olisin artikkelin kirjoittanut kyseisestä pelistä, niin olisin kyllä tutkinut minkälainen julkaisu on muuten ollut ja tehnyt siitä pienen tiivistelmän. Tuoden tietysti myös bugit yms ongelmat esiin. Hieman positiivisempaan sävyyn kuitenkin kirjoitettuna.

Mitä tulee tuohon Bloodborne aiheeseen, niin itseäni harmittaa kun sitä nimenomaan pusketan etusivulla 10/10 pelinä (mainos). Tuo arvostelu muutenkin on hieman yltiöpositiivinen verrattuna omiin kokemuksiin kyseisestä pelistä. Aivan liikaa teknisiä ongelmia ja outoja suunnitteluratkaisuita, jotta kyseinen tuotos olisi lähelläkään kympin peliä.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

"Kiitti beta-testauksesta... olisi varmaan pitänyt joku näköjään hommata jo ihan alpha-vaiheeseenkin"

Terv. PC-eliitit

Käyttäjän Teme91 kuva
Teme91

Onhan tuota toinen bugi, jota ilmennyt monella ihmisellä. Eli Social Club ei käynnisty. Virhe logista kahtoo niin "ERROR opening TM file!".

Asian korjasin laittamalla F-securen Deepguard asetuksista "Käytä yhteensopivuustilaa"

Nostoja