Erikoinen ilmaistempaus ei tuottanut tulosta: skeittipeli Decksplash on peruttu

Ilmaiseksi tällä viikolla pelattavissa ollut Decksplash epäonnistui keräämään yhteensä 100 000 pelaajaa. Kehittäjä Bossa on näin ollen lopettanut sen kehityksen.

11.11.2017 04:56

Surgeon Simulatorin tehneen Bossa Studiosin verkkopeli Decksplash on peruttu. Kehittäjät tulivat päätökseen pelistä järjestetyn ilmaisviikon jälkeen sen epäonnistuttua keräämään puoleensa yhteensä 100 000 pelaajaa.

Ilmoitus ilmasiviikosta saatiin reilut kaksi viikkoa sitten ja jo tuolloin Bossalla todettiin, että sillä on tarkat tavoitteet pelin pelaajamäärien suhteen. Studiossa perusteltiin kantaa sillä, että monet nettikeskeiset pelit saavat nykyään julkaisunsa tyhjälle yleisölle ja näin ollen ne kuolevat heti kättelyssä. Ilmaisviikollaan kehittäjät halusivat siis varmistaa, onko Decksplashin kehitystä oikeasti järkevää jatkaa enää yhtään pidemmälle.

– Me täällä Bossa Studiosissa uskomme, että paras tapa tehdä pelejä on epäonnistua nopeasti ja jatkaa siitä isompiin sekä parempiin juttuihin sen sijaan, että hukkaisimme aikaa projektiin, jolla ei ole valoisaa tulevaisuutta, Decksplashin kotisivuilla kerrotaan.

Oheisen videon perusteella Decksplashin pelaajamäärä oli viikon aikana hieman yli 50 000. Kuten video osoittaa, oli Decksplash eräänlainen Splatoonin ja Tony Hawkin Graffiti-tilan yhdistelmä, jossa kaksi tiimiä yrittivät temppujen voimin maalata pelialueita ja näin valloittaa niitä haltuunsa. 

Seuraavaksi Bossa Studiosin aikeena onkin siirtää Decksplashin kehitystiimi uusien projektien pariin. Studion mukaan sen sisällä syntyy vuosittain satoja pelejä, joista Decksplash sattui nyt vain pääsemään monia projekteja pidemmälle. Minkäänlaisena isona takaiskuna Bossa henkilöstöineen ei siis vaikuta kokevan tapahtunutta.

Lähde: Decksplash

Lisää luettavaa