Erikoishyökkäyksiä, haasteita ja uusittuja klassikoita – seuraavien Pokémon-pelien trailerilla piisaa yllätyksiä / Uutiset / pelaaja.fi

Erikoishyökkäyksiä, haasteita ja uusittuja klassikoita – seuraavien Pokémon-pelien trailerilla piisaa yllätyksiä

1.08.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon ovat saaneet tuoreen paljastuksilla täytetyn trailerin. Peräti noin viisiminuuttinen video paneutuu jälleen muutamiin pelikaksikossa nähtäviin uusiin ominaisuuksiin, ja esitteleepä se myös muutamia uudenlaisia taskuhirviöitäkin.

Eräs videon yllättävimpiä paljastuksia koskee klassisia ensimmäisen sukupolven pokémoneja. Sunin ja Moonin myötä muutamista klassisista hirviöistä saadaan pyydystettäväksi nimittäin kokonaan uudenlaisia versioita, jotka edustavat täysin erilaisia lajityyppejä kuin niiden alkuperäiset versiot. Aiemmin esimerkiksi tulityypin pokémonina tunnetuista vulpixeista voi löytää Alolasta jääkykyihin erikoistuneita yksilöitä, kun taas paikalliset exegguttorit ovat kääntyneet edustamaan lohikäärmetyyppiä.

Sun ja Moon vaikuttavat tuovan myös hieman muutoksia tavanomaiseen Pokémon-pelien etenemiskaavaan. Uutukaiset eivät tunnu enää sisältävän nimittäin perinteisiä taistelusaleja, vaan niiden roolin näyttävät napanneet uudet saarihaasteet. Saarihaasteet ajavat pelaajat tietysti sekä pokémon-taisteluihin, mutta yhtälailla ne voivat vaatia myös esimerkiksi tietynlaisten esineiden metsästämistä tietynlaisissa olosuhteissa.

Haasteita suorittamalla kohtaamaan päästään myös uusia toteemi-pokémoneja, jotka pystyvät kutsumaan taistelussa avukseen muita taskuhirviöitä.

Muita uusia videoilla paljastettavia ominaisuuksia ovat kerran per taistelu käytettävissä olevat uudet z-erikoisiskut sekä ratsu-pokémonit. Ratsu-pokémonit tuntuvat paikkaavan hieman aiemmista Pokémon-seikkailusta tuttua Hidden Machine -kykyjen kanssa kikkailua. Pelaajat saavat seikkailunsa yhteydessä jatkuvasti käyttöönsä nimittäin erilaisilla erikoiskyvyillä varustettuja ratsuja, jotka eivät taistele ollenkaan vaan auttavat pelimaailman tutkiskelussa. Niitä voi kutsua myös avukseen aina, kun niille vain ilmenee tarvetta.

Käsiksi uusiin taskuhirviöihin ja ominaisuuksiin päästään 23. marraskuuta, kun Pokémon Sun ja Moon julkaistaa Suomessa virallisesti 3DS:lle.

Lähde: Pokémon (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Hype vaan kasvaa <3 Jää Vulpix on kyl ehkä söpöintä ikinä ja muutenkin hauska idea antaa tutuille mörreille uusia versioita. Myös haasteet ovat kiva pieni uudistus, vaikka käytännössä toimivatkin varmasti aika pitkälti kuin salit.

Ja ratsut jotka korvaavat ainakin osittain tarpeen HM:ille? Jo oli aikakin! Eniten ärsyttänyt että melkein "pakko" olla tiimissä joku joka osaa flyn/surffin tai sitten pitää käydä koneelta hakemassa tilanteeseen sopiva HM-orja. Toivotaan että Cut/Strength "ratsut" ovat myös olemassa (Tai kenties mokomat HM:t unohdetaan kokonaan) niin ei tarvitsi yksittäisen esineen takia lähteä hakemaan orjaa tiimiin.

Käyttäjän Maketsuki kuva
Maketsuki

Aika mielenkiintoista. Tässä on ehkä otettu mallia Galapagossaarilta, jossa evoluutio on isolaation seurauksena muokannut saarille vain saarilla eläviä otuksia. Tässäkin nähdään miten sopeutumisen tuloksena vanhat tutut poksut on sopeutuneet kylmiin olosuhteisiin, tai korkeaan kasvillisuuteen (Exeggutor oli hieman huvittava esimerkki). Jos Suomesta tehtäisiin samanlainen, täältä löytyisi saimaanseel ja saimaanmagikarp.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hauska idea tuoda vanhat Pokemonit mukaan eri tyypeillä. Jäätyypin Vulpix tulee varmasti napattua!
Muutenkaan idea ei kuullosta niin pyhäinhäväistyltä kuin se olisi saattanut olla. Ainoastaan tuo Exeggutor oli vähän liikaa, mutta Sandrew ja Vulpix sekä näiden kehittyneemmät muodot näyttivät varsin hyviltä.

Ehkäpä joululahjaksi hommaan Moonin. :)

Käyttäjän Teemo the Sienimies956 kuva
Teemo the Sieni...

Mksi jotain helevetin Alola formit...

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Pitkä palmu alola tyyppi räjäytti internetin.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Molemmat tulee ostettu, jossakin vaiheessa.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Growlithen jäämuotoa odotellessa! Kyllä nuo alolaformit on imo kivempia kuin ne megamuodot, mille en oikein lämmennyt. Toivottavasti ei Sun&Moon jätä yhtä kylmäksi kuin OR&AS ja X&Y -pelit.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus käyttäjältä Maketsuki

Tässäkin nähdään miten sopeutumisen tuloksena vanhat tutut poksut on sopeutuneet kylmiin olosuhteisiin, tai korkeaan kasvillisuuteen (Exeggutor oli hieman huvittava esimerkki).

Itse asiassa syy Exeggcutorin pitkäkaulaisuuteen ei liity korkeaan kasvillisuuteen, vaan kasvu johtuu runsaasta auringonvalolle altistumisesta, kuten kerrotaan Pokémonin nettisivuilla (sekä jo Exeggcutorin vanhoissa Pokédex-merkinnöissä joissain vanhemmissa peleissä).

Erittäin innostunein mielin odottelen päivämäärää 18.11.!

Nostoja