Erimielisyyksien kautta voittoon: The Binding of Isaac saapui Applen laitteille

The Binding of Isaac: Rebirthia on mahdollista pelailla nyt ihan Applen mobiililaitteillakin, vaikkei Apple aluksi meinannut haluta peliä valikoimiinsa.

11.1.2017 23:49

Luolastoräiskintähitti The Binding of Isaac: Rebirth on saatavilla viimein myös iOS-laitteille. Pelin löytää ihan Suomessakin asti nyt Applen App Store -kauppapaikalta, jossa sille on asetettu 15 euron hintalappu.

Rebirthin saaminen osaksi App Storen tarjontaa ei ole ollut mikään pieni homma julkaisija Nicalikselle. Vasta vuosi sitten yhtiön edustaja Tyrone Rodriguez kirosi nimittäin julkisesti, kuinka Apple ei meinannut aluksi hyväksyä peliä kauppapaikalleen siitä löytyvän ”lapsiin kohdistuvan väkivallan” johdosta. Ilmeisesti erimielisyydet on nyt kuitenkin saatu selätetyksi.

Vaikka elämme vasta tammikuuta, ei Rebirthin saapuminen iOS:lle ole ainut iso asia, joka The Binding of Isaacille on tapahtunut tänä vuonna. Heti vuoden ensimmäisellä viikolla Rebirthin pc-versioon julkaistiin myös sen tuorein Afterbirth+-laajennus, jonka myötä The Binding of Isaacin kehitysvastuu on alkanut siirtyä pelaajien käsiin. Afterbirth+:n myötä The Binding of Isaac: Rebirth on saanut nimittäin viralliset modityökalut, joita taitavasta käyttäen omat modinsa voi saada vielä virallisesti osaksi peliä Afterbirth+:n tulevilla päivityksillä.

The Binding of Isaacin pohjalta syntynsä saanut uutuusprojekti The Legend of Bum-bo sai sekin hiljattain myös virallisen Tumblr-sivunsa. Sen kautta vuoropohjaiseksi pulmaroolipeliksi kutsutusta tuotoksesta on tarjolla jo jonkin verran varhaista kuvamateriaalia.

Lähde: iTunes, The Binding of Isaac (kotisivu)

Lisää luettavaa