ESA: E3 "kehittyy" pois messuympäristöstä / Uutiset / pelaaja.fi

ESA: E3 "kehittyy" pois messuympäristöstä

31.07.2006 // Kirjoittanut: LassiK
25

ESA on antanut virallisen tiedotteen E3:n nykymuotoisen suurmessuelämän päättymisestä.

ESA mukaan E3 "kehittyy" uudenlaiseksi tapahtumaksi, mutta lakkaa olemasta nykyinen pelialan suurmessu. Sen sijaan painopiste siirtyy "kohdennettuihin, yksilöityihin tapaamisiin ja aktiviteetteihin". E3 tapahtuu yhä Los Angelesissa, mutta ei kuitenkaan kaupungin suuressa messukeskuksessa LACC:ssä.

"Interaktiivisen viihteen maailma on muuttunut siitä kun E3Expo järjestettiin ensimmäistä kertaa 12 vuotta sitten. Silloin tavoitteemme oli vakiinnutta pelialan asema viihdekentässä ja taata tuotteille kysyntää joulumarkkinoille", kertoo Douglas Lowenstein, E3:a järjestävän ESA-etujärjestön johtaja. "Vuosien varrella on tullut selväksi, että tarvitsemme intiimimmän ohjelman, joka mahdollistaa enemmän henkilökohtaista dialogia maailmanlaajuisen median, kehittäjien, kauppiaiden ja muiden alan toimijoiden kesken."

ESA:n mukaan uutta E3:a suunnitellaan tulevien kuukausien aikana. Tapahtuma keskittyy pieniin media-, myynti- ja kehitystapaamisiin sekä lehdistötilaisuuksiin. Vaikka pelejä esitellään, ESA korostaa ettei E3 enää ole messutapahtuma.

"E3 säilyy tärkeänä tapahtumana pelialalle ja haluamme säilyttää innostuksen ja kiinnostuksen sitä kohtaan, mutta samalla varmistaa että siihen vaadittava työ- ja taloudellinen panos voidaan kohdentaa tuottoisasti luomaan uudenlainen tapahtuman muoto, joka palvelee alan tarpeita. Uusi E3 takaa entistä tehokkaamman tavan toimittaa tietoa medialle, kuluttajille ja muille", sanoo Lowenstein.

"Enää ei tarvita yhtä alan megashow'ta, vaan luomalla tarkasti kohdennettu tapahtuma voimme palvella ESA:n jäseniä ja koko pelialaa paremmin. Olemme innoissamme luomassa uutta E3:a", Lowenstein jatkaa.

Lue lisäksi aiempi uutinen E3-messujen loppumisesta, jossa eri nettisivustojen nimettömät lähteet valaisevat ESA:n päätöksen taustoja.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Santos kuva
Santos

No niin, hienoa. Sinne upposivat meikäläisen haaveet päästä joskus eekolmosille.

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Suomeksi Lowensteinin kommentit :)

- Isot peliyhtiöt eivät enää halua rahoittaa suurmessujamme
- E3 alkoi kärsiä liian pahasta mammuttitaudista
- Uusi tapahtuma on hyvin pienimuotoinen, jonne pääsy on todennäköisesti vaikeaa

Näyttää siltä että Next-gen.biz oli tismalleen oikeassa eilisen raporttinsa kanssa. E3-messut ovat ohi, ja jatkossa peliyhtiöt panostavat itse omiin tapahtumiinsa.

Huolestuttavaa on, että Tokyo Game Show on myös kutistumassa ja yhdistymässä Tokion filmijuhlien kanssa. Toivo hyvästä alan yhteistapahtumasta alkaa pian levätä Leipzigin vain Games Conventionin varassa.

E3:n loppuminen on joka tapauksessa jossain mielessä sääli koko alalle, kuten aiemmin sanoin. E3 oli tapahtuma, jossa peliyhtiöt olivat kaikki tasaisella pelikentällä, vierekkäin vertailtavissa. On aivan eri tilanne mennä messuille kuin yhden firman suljettuun tapahtumaan, jossa PR voi suunnitella "viestinsä" ja takoa sitä osallistujille ilman kilpailijoiden läsnäoloa.

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Kävijöistä muodostuu legendoja :)

"Koin E3:set!" "Elä vitussa!!!1"

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eli siis voisimme sanoa että E3 on kuollut, teoriassa. Ainakin sain sellaisen kuvan että tämä uusi "E3" on pienempi ja aika suljettu tilaisuus mistä pääsee vain harvat tiedot ja mediat ulos. Ei tässä muuten mitään, mutta uskoisin ettei pienemmillä firmoilla ole varaa pitää omia pelitapahtumiaan (toisin kuin nämä kolme jättiläistä, Sega, Konami, EA ja muut).

Mutta ei tämä E3 haittaa niinkään vaan tuon LassiK:n perkaleen uhkakuvat myös TGS:sta. Se on minulle vieläkin isompi tapahtuma, ei, se on se THE tapahtuma. No johan on perse.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Sinne menivät valvomiset ja WTF reaktiot 4 aikaan aamulla :( Surullista. Tämä on yhden aikakauden loppu. Mitä ihmettä nyt sitten odotellaan vuoden verran? M$:n, Sony ja Nintendon suodatettua PR-tilaisuutta?? Cool.....byebye LiveFeed... :( *niisk*....

Ja TGS:kin vielä....elokuvillakin on Oscarit ja Golden Globet ja Cannesin leijonat, kyllä peleilläkin joku show pitää olla. Come on!! prkl...........

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

”E3 säilyy tärkeänä tapahtumana pelialalle ja haluamme säilyttää innostuksen ja kiinnostuksen sitä kohtaan, mutta samalla varmistaa että siihen vaadittava työ- ja taloudellinen panos voidaan kohdentaa tuottoisasti luomaan uudenlainen tapahtuman muoto, joka palvelee alan tarpeita. Uusi E3 takaa entistä tehokkaamman tavan toimittaa tietoa medialle, kuluttajille ja muille”, sanoo Lowenstein.

Palvelee alan tarpeita? Entäs pelaajat? Onhan se ihan kiva tietää, että peli X tulee ulos vuonna Y ja pelinkehittäjä lupaa sen omaavan pelin Z ominaisuudet kuusikertaisina, mutta olisihan se reilua pelaajia kohtaa, että myös pelattavan sneakpeakin saisi.

Miltä tuntuisikaan Wii ilman tämän vuoden E3sta, joka antoi Nintendon osakkeille raketit selkään?

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Onhan se harmi, että tuollainen merkittävä tapahtuma pelialalle "poistuu" tai "kuolee pois". E3:n uutisia oli jännittävä seurata ja jaksoi aina innostua uusista peleistä ja konsoleista. Nyt sitten pelaajat joutuvat tyytymään vähempään "tuotantokulujen" takia, kuitenkin sekin tavallaan on ymmärrettävää.

Harmi silti.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

:(

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

http://www.next-gen.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=3548&Itemid=2

Next Genin listaamien kymmenen syyn joukossa miksi E3:lle kävi köpelösti, numero kuutosessa on kyllä hyvä pointti:

"6. Common Sense - Then there's common sense. For example - Nintendo's aim at E3 was to get Wii into as many hands as possible. There must be better ways of doing this than spending $20 million making a bunch of developers and blog editors stand in a line for three hours."

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tässä on jokin juoni aivan varmasti. Kun E3 lopetetaan, pelaajat menettävät tiedonsaannin peleistä ja joutuvat kyttäämään kuin hullut milloin mikin tulee ja kun he ostavat peli hurmoksessa paljastuukin että se onkin huono. Virhe on jo tapahtunut, raha on jo kilahtanut ahneiden kassaan. Tietysti hyvät yhtiöt tekevät hyviä pelejä, mutta ei niistäkään tiedä. Tällä juonella mahdollistetaan peli-monopoly isojen yhtiöiden kesken.