Organisaatiomahti Amazon on laittanut jäihin sen reilu vuosi sitten paljastaman Breakawayn. Pelin kohtalo on tullut ilmi Redditin kautta, jossa Amazon Game Studios kertoo Breakawayn aktiivisen kehityksen yksinkertaisesti päättyneen, sillä siitä ei muodostunut odotusten mukaista tuotetta.

– Vaikka olemme kehittäneet monia ideoita ja edistyneet paljon, olemme myös asettaneet itsellemme erittäin isot vaatimukset. Yrityksistämme huolimatta emme saavuttaneet sitä läpimurtoa, joka oli tehnyt pelistä toivomamma kaltaisen. Runsaan itsetutkiskelun jälkeen tiimi onkin päättänyt keskittyä uusiin ideoihin, Amazonin tiedote kertoo.

Breakawaylla Amazon halusi syöksyä elektronisen urheilun markkinoille hieman MOBA-genreä muistuttavalla verkkotoiminnalla. Breakawayssa vastakkain asettuivat kaksi nelihenkistä tiimiä, jotka kamppailivat keskenään peliareenalla olevan palloreliikin hallinnoinnista. Peli ehti olla julkisessa alfa-testissä kesä-syyskuussa, kunnes se vedittiin pois saatavilta, jotta kehittäjät pystyivät rauhassa implementoimaan saamaansa pelaajapalautetta kokemukseen.

Breakawayta kehitti ensisijaisesti tiimi, joka tunnettiin aikoinaan Double Helixina. Porukka teki ennen Amazonille päätymistä Xbox Onen Killer Instinct-mätkinnän.

Amazon on kertonut, että Breakawaylla on vielä teoreettinen mahdollisuus palata. Se vaatii kuitenkin, että kehittäjille iskee merkittävä inspiraation leimahdus.

Lähde: Reddit

Lisää luettavaa