eSports-järjestö kaavailee tiukempia dopingsääntöjä paljastusten jälkeen

Elektronisen urheilun järjestöt suunnittelevat uudistuksia doping-säännöksiinsä lääkeaineiden väärinkäyttöön liittyvien paljastusten jälkeen.

23.7.2015 06:25

Elektronisen urheilun järjestö ESL kaavailee dopingin käytön suitsimista uusillä säännöksillä kohua herättäneen paljastuksen jälkeen.

ESL joutui negatiivisen julkisuuden kohteeksi Katowicessa järjestetyn turnauksen jälkimainingeissa. Turnaukseen Cloud9-joukkueessa osallistunut pelaaja Kory ”Semphis” Friesen kertoi turnauksen jälkeen antamassaan haastattelussa käyttäneensä joukkuetoveriensa kanssa Adderall-lääkettä turnauksen aikana. Adderallia käytetään tavallisesti ADHD:n ja narkolepsian hoitamiseen, mutta haastattelun mukaan lääkkeen käyttö on tavanomaista eSports-tapahtumissa.

Huumausaineiden, alkoholin ja suorituskykyä parantavien aineiden käyttö on jo nyt kielletty ESL:n säännöissä, mutta ESL aikoo kiristää doping-sääntöjään pikapuoliin.

-Olemme työstäneet muutoksia sääntöihimme ja pyytäneet tukea viranomaisilta, ja olemme muutaman päivän päästä valmiita paljastamaan seuraavat askeleemme, ESL:n viestintäpäällikkö Anna Rozwandowicz kertoi Wired-julkaisulle.

Rozwandowiczin pelaajia ei aleta välittömästi doping-testaamaan suuressa mittakaavassa. ESL pyrkii kuitenkin tuomaan lajin lähemmäs perinteistä urheilua uusilla doping-säännöksillään, vaikka prosessi vaatiikin vielä aikaa.

-Toivomme nopeuttavamme tätä hakemalla proaktiivisesti neuvoja viranomaisilta ja aloittamalla pienessä mittakaavassa. ESports-tapahtumien laajamittaiset doping-testit ovat vielä kaukana, mutta se ei tarkoita, ettemme voisi tai ettei meidän tulisi yrittää käydä käsiksi ongelmaan.

Lähde: Wired

Lisää luettavaa