eSports-järjestö kaavailee tiukempia dopingsääntöjä paljastusten jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

eSports-järjestö kaavailee tiukempia dopingsääntöjä paljastusten jälkeen

23.07.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Elektronisen urheilun järjestö ESL kaavailee dopingin käytön suitsimista uusillä säännöksillä kohua herättäneen paljastuksen jälkeen.

ESL joutui negatiivisen julkisuuden kohteeksi Katowicessa järjestetyn turnauksen jälkimainingeissa. Turnaukseen Cloud9-joukkueessa osallistunut pelaaja Kory "Semphis" Friesen kertoi turnauksen jälkeen antamassaan haastattelussa käyttäneensä joukkuetoveriensa kanssa Adderall-lääkettä turnauksen aikana. Adderallia käytetään tavallisesti ADHD:n ja narkolepsian hoitamiseen, mutta haastattelun mukaan lääkkeen käyttö on tavanomaista eSports-tapahtumissa.

Huumausaineiden, alkoholin ja suorituskykyä parantavien aineiden käyttö on jo nyt kielletty ESL:n säännöissä, mutta ESL aikoo kiristää doping-sääntöjään pikapuoliin.

-Olemme työstäneet muutoksia sääntöihimme ja pyytäneet tukea viranomaisilta, ja olemme muutaman päivän päästä valmiita paljastamaan seuraavat askeleemme, ESL:n viestintäpäällikkö Anna Rozwandowicz kertoi Wired-julkaisulle.

Rozwandowiczin pelaajia ei aleta välittömästi doping-testaamaan suuressa mittakaavassa. ESL pyrkii kuitenkin tuomaan lajin lähemmäs perinteistä urheilua uusilla doping-säännöksillään, vaikka prosessi vaatiikin vielä aikaa.

-Toivomme nopeuttavamme tätä hakemalla proaktiivisesti neuvoja viranomaisilta ja aloittamalla pienessä mittakaavassa. ESports-tapahtumien laajamittaiset doping-testit ovat vielä kaukana, mutta se ei tarkoita, ettemme voisi tai ettei meidän tulisi yrittää käydä käsiksi ongelmaan.

Lähde: Wired

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Muistan joskus pentuna ihmetelleeni sitä, kun Solid Snake käytti rauhoittavia pystyäkseen ampumaan tarkemmin kiikarikiväärillä. Ei vain tullut itse koskaan kokeiltua...

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jokainen tietää, että mihin tahansa tilanteeseen ja jokaiselle löytyy "lääke" (ainaki ahkerasti testaamalla,) joka parantaa merkittävästi lopputulosta. Omissa oloissaan jokainen vetää mitä huvittaa, mutta kun on kyse useiden toimeentulosta ja kilpailun realistisuudesta, ei hyvä! Olisi aivan tajuttoman mukavaa tietää monien pelaamiseen liittyvien maailmanennätysten tulleen selvästä, lääkkeettömästä mielestä. Näin se ei tietenkään ole, mutta tulee takuuvarmana joskus olemaan! Silloin otetaan naisista ja miehistä kunnolla mittaa.

Nostoja