Elektronisen urheilun järjestö ESL vastaa eSports-piirien dopingkohuun aloittamalla satunnaiset testit kiellettyjen aineiden käytön varalta.

Ammattilaispelaaja Kory ”Semphis” Friesen käynnisti kohun viime kuussa todettuaan hänen ja koko joukkueensa pelanneen Adderall-lääkkeen vaikutuksen alaisena ESL-turnauksen ajan. Tuolloin ESL lupasi ryhtyä toimiin dopingaineiden käyttöä vastaan ja aloittaa myös pelaajien dopingtestaamisen.

ESL on kertonut aloittavansa dopingtestaamisen tulevassa ESL One -turnauksessa Kölnissä. 250 000 dollarin palkintopotista kisattavassa Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa kaikki pelaajat eivät välttämättä joudu testatuiksi, vaan osallistujia testataan satunnaisesti sylkitesteillä turnauksen aikana. ESL ottaa käyttöön antidopingjärjestö WADAn kiellettyjen aineiden listauksen, joka on saatavilla verkossa ja mobiilisovelluksena. Myös kannabis on kiellettyjen aineiden joukossa turnauksen aikana, mutta turnauksen ulkopuolella tapahtunut käyttö ei johda rangaistukseen.

Listalta löytyvien aineiden käyttö voi johtaa palkintorahojen menettämiseen, pelaajan diskaamiseen tai jopa kahden vuoden pelikieltoon ESL-turnauksissa. Lääketieteellisistä syistä kiellettyjen aineiden listalle päätyneitä aineita käyttävät pelaajat voivat kuitenkin päästä pälkähästä. Pelaajien tulee toimittaa lääkityksen tarpeellisuuden osoittava lääkärintodistus järjestäjille ennen turnauksen ensimmäisen ottelun alkamista.

Lähde: Reddit

Lisää luettavaa