"Etkö uskonut, että Metro Exodus voisi näyttää paremmalta? Piteleppä vodkaamme!" / Uutiset / pelaaja.fi

"Etkö uskonut, että Metro Exodus voisi näyttää paremmalta? Piteleppä vodkaamme!"

15.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Metro, Metro Exodus, 4A Games, Deep Silver, säteenseuranta, PS5, Xbox Series, Enhanced Edition,

Maltalaisukrainalainen kehittäjä 4A Games on ryhtynyt puhumaan avoimemmin Metro Exoduksen hyppäämisestä uuteen sukupolveen. Jo aiemmin tiedossa oli, että pelistä saataisiin tuoreet versiot PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille, mutta nyt vahvistus on saatu vielä sille, että pc:lle tuloaan on tekemässä myös tuore Enhanced Edition -paketti.

– Etkö uskonut, että Metro Exodus voisi näyttää paremmalta? Piteleppä vodkaamme, studion suunnalta kerrotaan.

Mitä tulee PS5- ja Xbox Series X -versioihin, luvataan niistä 4K:na ja 60 ruutua sekunnissa pyöriviä kokemuksia, jotka luottavat myös täyttä säteenseurantaa hyödyntävää valaistusta niin pääpelin kuin lisäsisällön osalta. Lataustauot ovat nekin lyhentyneet, äänimaailma parantunut ja uusien ohjaimien ominaisuuksista on niistäkin määrä ottaa ilo irti.

Noin yleisesti käyttökokemusta on pyritty myös viilaamaan esimerkiksi mukaan heitetyn FOV-säätimen merkeissä.

Uuden sukupolven versiot ovat ilmaisia, jos saman alustaperheen sisällä sattuu omistamaan jo aiemman version Metro Exoduksesta.

Pc:lle ilmestyvällä Enhance Editionilla tarjolle luvataan vuorostaan aina vain parempaa säteenseurantaa niin kuin myös tuki DLSS 2.0 -teknologialle. Minimissään säteenseurantaan taipuvan näytönohjaimen vaativa Enhanced Edition on pc:lläkin oma erillinen tuotteensa, sillä kehittäjien mukaan sitä ei voida tarjota pelaajille helposti pelkän päivityksen muodossa. Metro Exoduksen perusversion omistajat saavat sen silti itselleen myös veloituksetta.

Pc:n Enhanced Editionin julkaisun pitäisi tapahtua vielä myöhemmin keväällä. PS5- ja Xbox Series -version julkaisua on luvattu vuorostaan myöhemmin tälle vuodelle. 4A Games lisäksi lupaa, että Metro Exodus nähdään vielä Mac-koneilla maaliskuussa ja Linux-laitteilla myöhemmin tänä vuonna.

Ohessa kuvamaistiaista pc-version grafiikakteknologiasta sekä taulukko uuden sukupolven versioiden ominaisuuksista.

Lähde: Metro (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.