EU:n uusi tietosuojalaki johtaa pelisulkeutumisiin Euroopassa ja vähän muuallakin

Euroopan unionissa astuu voimaan pian uusi tietosuoja-asetus, jota kaikki pelit eivät ole valmiita kuitenkaan mukailemaan.

29.4.2018 15:54

Toukokuun lopulla voimaan tuleva Euroopan unionin uusi tietosuoja-asetus on johtamassa muutamien pelien sulkeutumiseen erityisesti Euroopan alueella.

Isosti asetus näyttää vaikuttavan peliyhtiö WarpPortaliin, joka on ilmoittanut lopettavansa peliensä tarjoamisen EU-maissa kokonaan 25. toukokuuta. Vastaisuudessa se on suoraan myös blokkaamassa EU-pelaajat peleistään tarvittaessa näiden sijaintitietoihin perustuen.

Firma lupaa hyvittää kaikki sen peleihin EU-maissa liittyvät ostokset, jotka on tehty helmikuun ja huhtikuun lopun välillä..

WarpPortalin tarjontaan kuuluvia tunnetuimpia pelejä ovat massiiviroolipeli Ragnarok Online ja sen seuraajat. Sarja debytoi Euroopassa vuonna 2004.

Suoraa syytä WarpPortal ei ole antanut päätökselleen. Ratkaisusta voitanneen vetää kuitenkin johtopäätös siihen, ettei yhtiö ole nähnyt jostain syystä tarpeellikseksi, kannattavaksi tai mahdolliseksi muovata tietosuojakäytäntöjään uuden lain mukaiseksi.

Myös kehittäjä Uber Entertainment on ilmoittanut asetuksella olevan vaikutuksia sen pelitarjontaan. Yhtiön kaikkien pelien sijaan tämä näkyy tosin vain reilut kuusivuotiaassa Super Monday Night Combat -verkkopelissä, joka on kohtaamassa globaalin sulkeutumisen 23. toukokuuta. Uber on perustellut tätä sillä, ettei pelin vanha backend-järjestelmä ole yhteensopiva uuden lain kanssa.

Ennen Super Monday Night Combatin sulkeutumista Uber tarjoaa pelaajille 10 000 dollarin edestä virtuaalivaluuttaa pelissä käytettäväksi.

Lähde: Gamasutra, WarpPortal, Polygon

Lisää luettavaa