EU:n uusi tietosuojalaki johtaa pelisulkeutumisiin Euroopassa ja vähän muuallakin / Uutiset / pelaaja.fi

EU:n uusi tietosuojalaki johtaa pelisulkeutumisiin Euroopassa ja vähän muuallakin

29.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Toukokuun lopulla voimaan tuleva Euroopan unionin uusi tietosuoja-asetus on johtamassa muutamien pelien sulkeutumiseen erityisesti Euroopan alueella.

Isosti asetus näyttää vaikuttavan peliyhtiö WarpPortaliin, joka on ilmoittanut lopettavansa peliensä tarjoamisen EU-maissa kokonaan 25. toukokuuta. Vastaisuudessa se on suoraan myös blokkaamassa EU-pelaajat peleistään tarvittaessa näiden sijaintitietoihin perustuen.

Firma lupaa hyvittää kaikki sen peleihin EU-maissa liittyvät ostokset, jotka on tehty helmikuun ja huhtikuun lopun välillä..

WarpPortalin tarjontaan kuuluvia tunnetuimpia pelejä ovat massiiviroolipeli Ragnarok Online ja sen seuraajat. Sarja debytoi Euroopassa vuonna 2004.

Suoraa syytä WarpPortal ei ole antanut päätökselleen. Ratkaisusta voitanneen vetää kuitenkin johtopäätös siihen, ettei yhtiö ole nähnyt jostain syystä tarpeellikseksi, kannattavaksi tai mahdolliseksi muovata tietosuojakäytäntöjään uuden lain mukaiseksi.

Myös kehittäjä Uber Entertainment on ilmoittanut asetuksella olevan vaikutuksia sen pelitarjontaan. Yhtiön kaikkien pelien sijaan tämä näkyy tosin vain reilut kuusivuotiaassa Super Monday Night Combat -verkkopelissä, joka on kohtaamassa globaalin sulkeutumisen 23. toukokuuta. Uber on perustellut tätä sillä, ettei pelin vanha backend-järjestelmä ole yhteensopiva uuden lain kanssa.

Ennen Super Monday Night Combatin sulkeutumista Uber tarjoaa pelaajille 10 000 dollarin edestä virtuaalivaluuttaa pelissä käytettäväksi.

Lähde: Gamasutra, WarpPortal, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Hyvä peli aikanaan, tosin vähän liian grindi. En kyllä tunne ketään kuka olisi koskaan pelannut tuota virallisilla EU servuilla :D

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Miksei voi sano että mikä tietosuojalaki, ja mikä pykälä estää pelaamasta kyseisiä pelejä? Tälläisellä uutisella ei tee mitään jossa ei perustella että miksi on kielletty.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP
Lainaus wlizer

Miksei voi sano että mikä tietosuojalaki, ja mikä pykälä estää pelaamasta kyseisiä pelejä?

Minusta tuli riittävällä laajuudella selville, miksi kyseisten pelien tuki Euroopassa (tai globaalisti) lakkautetaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus wlizer

Miksei voi sano että mikä tietosuojalaki, ja mikä pykälä estää pelaamasta kyseisiä pelejä? Tälläisellä uutisella ei tee mitään jossa ei perustella että miksi on kielletty.

Se, että pääsy johonkin peliin suljetaan on jo maininnan arvoinen uutinen itsessään. Tässä tapauksessa äärimmäisen tarkkoja yksityiskohtia tapahtumien takana on hankala tietää, jos firma ei niitä julkisesti päätä kertoa.

Mitä tulee tosin itse tietosuojauudistukseen, on kyseessä laajalti valtamediassakin puhuttanut asia, josta on todennäköisesti ilmennyt merkkejä jo myös monien normaalissa elämässä. Uudistuksen takiahan kaiken maailman verkkopalvelut ovat viime aikoina esimerkiksi uusineet massoina käyttöehtojaan.

Jos uudistus ei ole vielä tuttu, voi siitä lueskella vaikka tästä.

-Panu

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eli tiivistettyä tietoturvaa ja läpinäkyvyyttä tuo uusi laki? En minäkään tiennyt ennen kuin nyt selasin minuutin nopeasti tuota Riepun linkkiä. Silti se on tullut vastaan kun on pitänyt taas hyväksyä uusia asetuksia useammassa paikassa.

Ja itselläni siis on tietoturva ja yksityisyys silti ihan huolenaiheena mutta kun jos noita palveluja haluan käyttää niin joudun joka tapauksessa sen asian hyväksymään, meni se mihin suuntaan tahansa. En siis ollut tietoinen tarkoista yksityiskohdista muutoksen suhteen, joten minäkin olisin voinut lyhyen tiivistyskappaleen siitä lukea täältä.

Mikäli tuo tiivistykseni "läpinäkyvyys ja tietoturva" on yhtään lähelle oikeaa, niin jo tuo olisi ollut tarpeeksi riittävä informaatio siitä, mihin muutos lähinnä/eniten vaikuttaa.