Eurooppaa hallitaan pian maalaisjärjellä, kiitos Europa Universaliksen / Uutiset / pelaaja.fi

Eurooppaa hallitaan pian maalaisjärjellä, kiitos Europa Universaliksen

9.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Paradox Interactiven strategiapeli Europa Universalis IV on saamassa kesäkuun 9. päivä seuraavan suuren laajennuksensa. Lähemmäs jo kahden vuoden ikäisen pelin järjestyksessään kuudes suurempi lisäosa tunnetaan nimellä Common Sense.

Uuden laajennuksen on määrä keskittyä niin Europa Universalis IV:n hallinnollisten kuin uskonnollistenkin puolien hiomiseen. Maalaisjärjen voimalla buddhismi ja protestantisuus ovat kokemassa esimerkiksi jonkinasteisia uudistuksia, minkä ohella uudet parlamenttijärjestelmät saapuvat myös tukemaan valtioiden lainsäädäntöä. Suurimmaksi laajennuksen ominaisuudeksi kutsutaan kuitenkin sen uutta maakuntien rakennusjärjestelmää, joka rajoittaa maakuntien voimaa näiden maaston ja kehitysarvon mukaan.

Kokonaisuudessaan listan laajennuksista uusista lisistä ja muutoksista löytää Paradoxin kotisivuilta. Ennen laajennuksen saapumista Paradox on luvannut myös tuoda Europa Universalis IV:ään vielä ilmaisen päivityksen, joka on tekemässä esimerkiksi mittavia muutoksia sen Euroopan karttaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Jäänyt vielä toistaiseksi itselläni Crusader Kings 2 jalkoihin, mutta mitä nyt ehtinyt muutaman kymmentä tuntia pelata, niin ollut huima kokemus. Paradox on julkaissut mukavasti lisäosia jo aikaisemmin, jotka kyllä monipuolistaneet ja syventäneet pelejä mukavasti. Epäilemättä tämä päivitys syventää peliä entisestään.

Kohta tulossakin jo Hearts of Iron IV