CCP Games on ilmoittanut luopuvansa VR-kehityksestä kokonaan, minkä johdosta yhtiö on joutunut luopumaan myös kahdesta studiostaan ja noin sadasta työntekijästä.

EVE Onlinesta parhaiten tunnettu studio ilmoitti uudelleenjärjestelyn olevan seurausta yhtiön vähentyneistä sijoituksista virtuaalitodellisuuteen ja lisääntyneestä kasvusta pc- ja mobiilipeleihin. Päätöksen seurauksena studion viidestä studiosta kaksi suljetaan.

Luopumispäätöksen takana on studion toimitusjohtaja Veigar Péturssonin mukaan VR-teollisuuden nykyinen markkinatilanne, joka ei oikeuta teknologiaan lisäinvestointeja. Péturssonin mukaan yhtiö jättääkin uusien VR-pelien kehityksen siihen saakka, kunnes tilanne paranee.

Suljettuihin studioihin lukeutuu Atlantassa sijaitseva toimisto, joka vastasi muun muassa lakkautetun World of Darkness -MMO:n sekä VR-pelien, Eve: Valkyrien ja Sparcin, kehityksestä. Jatkossa yllämainittujen pelien tuesta vastaa yhtiön London Studio.

CCP:n Newcastlen studio sen sijaan myydään pois kokonaan, ja Shanghaissa sijaitseva toimisto pienenee ja järjestäytyy uudelleen tukeakseen Kiinan markkinoita.

Muutoksista ja irtisanomisista huolimatta EVE Onlinen kehitystyö jatkuu ennallaan. Samoin pc:lle saapuva Project Nova -räiskintä sekä hiljattain julkistettu mobiilipeli Project Aurora jatkuvat kehityksen osalta normaalisti.

Vuonna 2016 julkaistua Eve: Valkyrieta on pidetty yhtenä VR-pelien lippulaivatuotantona, jota esiteltiin näyttävästi Oculus Riftin julkaisun aikana. Nykyään peli on saatavilla myös HTC Vivelle ja PlayStation VR:lle sekä viime syyskuusta alkaen pc:lle ja PlayStation 4:lle ilman VR-laitteita.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa