Expanded Universe -tarinat virallisesti ulos Star Wars -kaanonista / Uutiset / pelaaja.fi

Expanded Universe -tarinat virallisesti ulos Star Wars -kaanonista

27.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Uusien Tähtien sota -elokuvien lähestyessä viihdeyhtiö Lucasfilm on päättänyt virallisesti virtaviivaistaa Tähtien sota -kaanonin. Brändin kotisivuilla julkaistun uutiskirjeen mukaan virallista Tähtien sota -jatkumoa tällä hetkellä edustavatkin enää vain kuusi kokopitkää Tähtien sota -elokuvaa sekä animaatiosarja The Clone Wars.

Kaanonin ulkopuolelle ovat näin ollen jäämässä niin sanotut Expanded Universe -tarinat, joita on kerrottu muun muassa niin virallisten Tähtien sota -kirjojen, -sarjakuvien, -lelujen ja tietenkin -pelien kautta. BioWaren suuressa arvossa pidetty Star Wars: Knights of the Old Republic -roolipeli ei siis esimerkiksi sijoitu enää samaan maailmaan Jedin paluun kanssa – ainakaan suoraan.

Lucasfilmin mukaan päätös tulee antamaan enemmän luovia vapauksia tulevien Tähtien sota -tarinoiden luomiseen ja mahdollistaa näin ollen esimerkiksi yllättävien tapahtumien rakentamisen. Lucasfilmin tarkoituksena onkin sijoittaa tulevaisuuden tarinat juurikin osaksi uusittua virallista kaanonia, jonka rakentumista on perustettu valvomaan myös kokonaan oma tarinaryhmänsä yhtiön sisälle.

Ensimmäiset uuteen kaanoniin lukeutuvat tuotteet ovat uusi animaatiosarja Star Wars: Rebels sekä sitä taustoittava John Jackson Millerin kynäilemä kirja. Myöhemmin luonnollisesti myös uudet elokuvat liittyvät jatkumoon.

Täysin unohduksiin Lucasfilm ei halua kuitenkaan torpata vanhaa Expanded Universe -maailmaa. Yhtiön mukaan EU-tarinat toimivat jatkossa niin sanotun Legacy-brändin alla, minkä ohella uusia tuotteitaan varten Lucasfilm kumppaneineen on valmis myös hakemaan inspiraatiota vanhoista Tähtien sota -luomuksista. Tätä onkin ilmeisesti tapahtunut esimerkiksi jo juuri Star Wars: Rebelsin kohdalla.

Lucasfilmin työntekijöiden ja kumppaneiden intoa Expanded Universea kohtaan voi ihmetellä oheisesta tunnelmointivideosta.

Lähde: Star Wars

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ymmärrän kyllä että tämä helpottanee elokuvien käsikirjoittajien hommaa huomattavasti, mutta samalla myös harmittaa vietävästi että esimerkiksi yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni Knights of the Old Republic ei nyt koskaan tapahtunutkaan. Mieluummin olisin toivonut vaikka täyttä Star Wars restarttia Batmanien ja James Bondin tapaan.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Luulen, että ihmiset pitää ihan omia kaanoneitaan lucasfilmistä tai mikkihiirestä välittämättä. Thrawn kuuluu ainakin mun Star Warsseihin vähintään yhtä paljon kuin episodit 1,2 ja 3. En oikein tajuu miksei ne filmaa niitä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Ei helvetti....tää kuulostaa ihan totaalisen hirveeltä. Star Wars on ihan helvetisti enemmän, mitä vain leffasarja ja Expanded universe on nimenomaan se, joka tekee Star Warsista Star Warsin. Sä et voi tietää, mikä Star Wars on, jos et ole pelannut niitä pelejä, lukenut sarjakuvia ja kirjoja, katsonut piirrettyjä jne.

Tässäkö se nyt on se Disneyn Star Wars sitten? Eka suljetaan Lucasarts ja nyt tämä. Haistakoon paskat.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ymmärrän sinänsä päätöksen, vaikka olen siitä osittain surullinen. Hirvittävän suuri osa EU:stahan on ihan silkkaa roinaa, joka turhaan monimutkaistaa ja latteuttaa saagaa (esmes Chewbaccan kuolema, Luken kääntyminen pimeälle puolelle, IG-88 ottaa haltuun Kuolemantähti II:den ja Keisarin kloonaaminen) ja tällaiset hirvityskäänteet joutavatkin Rancorin kuoppaan.

Sitten toisaalta EU:sta löytyy myös todellista kultaa, kuten Kyle Katarnin seikkailut, Thrawn ja KOTOR. Jos herroilta löytyy yhtään järkeä päästä, niin ainakin nämä kolme kovinta nimeä löytävät tiensä uuteen kaanoniin.

Lainaus käyttäjältä mur72

Luulen, että ihmiset pitää ihan omia kaanoneitaan lucasfilmistä tai mikkihiirestä välittämättä

Nimenomaan. Näin olen itse jo vuosikaudet karsinut yllä nimeämieni kauhuskenaarioiden kaltaiset perseilyt niin kauas kaanonista kuin inhimillisesti mahdollista.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Loppujen lopuksi tällä voi olla ennemminkin se vaikutus että tällä liikkeellä pelattiin uusi Star Wars-saaga pois Star Wars-fanien kaanonista. Toki tuo naamapalmu-osaston stoorit joutavatkin heittää mäkeen.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Odotettua, ja Episodien VII-IX kannalta järkevääkin. Vuosikymmeniä kasvaneen EU:n taakka on liian iso, niin tekijöille kuin myös niille faneille, jotka ovat kasvaneet vain elokuvien parissa.

Osa diggaa rebooteista, osa ei. Reboot tämähän oikeastaan on, vaikkakin vain Expanded Universe -tasolla. Toisaalta pienimuotoisia reboottejahan on nähty lukuisia EU:nkin sisällä vuosien varrella, muun muassa esiosien kohdalla, mutta nyt sitten tuli isompi.

Jos kyseessä olisi jokin hieman tiiviimpi ja yhtenäisempi saaga, saattaisin ehkä hieman suuttuakin. En ole koskaan laskenut erinomaistakaan Expanded Universe -materiaalia pääkaanoniin, elokuvat ovat oma juttunsa ja kaikki muu kivaa oheistuotetta. EU-tarinoiden sisälläkin on niin paljon erilaisia tulkintoja ja ristiriitaisuuksia, että ne on aina ollut parasta tulkita omina erillisinä tarinakokonaisuuksinaan. Lucaskin on aina sanonut, että EU on EU ja leffat on leffat, vaikka EU-tarinat vaativatkin hänen hyväksymisensä.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Saa nähdä tullaanko jossain vaiheessa näkemään virallinen näkemys Old Republic -aikakaudesta...kenties KOTOR rebootilla? Toivottavasti eivät totaalisesti ryssi sitä.

Käyttäjän Seke kuva
Seke

Elokuvat episodeista I, II ja III olisi voinut pyyhkiä pois maailmankartalta ja loput kopiot kaataa siihen kuoppaan josta ET kasetit kaivettiin esiin...

Nostoja