Faaraoksi faaraon paikalle: yli 20 vuoden takainen pc-klassikko saa uusioversion / Uutiset / pelaaja.fi

Faaraoksi faaraon paikalle: yli 20 vuoden takainen pc-klassikko saa uusioversion

29.08.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Pharaoh, Pharaoh: A New Era, DotEmu, Sierra, hallinnointi, kaupunkirakentelu

Reilun kahden vuosikymmenen takaa tuttu historiallinen kaupunkirakentelupeli Pharaoh on tekemässä paluuta. Dotemu ja Triskell Interactive ovat paljastaneet ensi vuotta varten Pharaoh: A New Eran, joka on uusioversio aikoinaan Impressions Gamesin ja Sierran työstämästä luomuksesta sekä sen Cleopatra: Queen of the Nile -lisälevystä.

Alkuperäisen pelin tavoin Pharaoh: A New Erassa rakennetaan tietysti muinaista Egyptia ja huolehditaan sen menestyksestä noin 4 000 vuoden ajan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarjolla on yli 50 tehtävästä koostuva kampanja, joskin pääseepä rakentelua harrastamaan myös vapaammassa hiekkalaatikkotilassa. Tehtävä- ja karttaeditori ujutetaan nekin mukaan.

Uusiksi A New Erassa laitetaan niin klassikon graafinen ilme, käyttöliittymä kuin mekaniikatkin, joilla haetaan kokemukseen modernimpaa otetta. Tarkoituksena kehittäjillä olisi silti pysyä uskollisena myös alkuperäisen pelin kaksiulotteiselle tyylille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Itseltä löytyy juuri hyllystä win 95/98 versiot Ko pelistä ja se lisärikin eli Kleopatra :p, tämä taitaapi tulla ostettavaksi jos hinta ja laatu kohtaa. Sierra/Papyrus-games versio on ainakin hyvä. Toivottavasti eivät muuttele kuin muutamia bugeja valikossa ja grafiikkaa nykykoneille.

Nostoja