Alun perin Xbox One -yksinoikeuspelinä kulkenut Fable Legends on tulossa myös PC:lle. Toistaiseksi se tulee kuitenkin toimimaan vain tänä vuonna julkaistavalla Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. PC-julkaisusta kerrottiin Microsoftin eilisessä Windows 10 -tiedotustilaisuudessa.

Fable Legends on yksi ensimmäisistä peleistä, joka tukee alustojen välistä yhteispeliä. Käytännössä siis Xbox One -pelaajat voivat pelata PC-pelaajien kanssa. Yhteispelissä tulevat kuitenkin väistämättä vastaan erityisesti PC:n ja konsolin kontrollien eroavaisuudet.

Microsoft-pomo Phil Spencer tiedostaa, että hiirellä pelaavat pääsevät helposti niskan päälle mitä nopeuteen tulee. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan, vaan uskoo, että pelintekijät keksivät tavan kiertää sudenkuopan. Esimerkkinä Spencer mainitsee, että kehittäjät voivat halutessaan rajata pelinsä pelattavaksi vaikkapa vain ohjaimella alustasta riippumatta.

Fable Legendsiä on markkinoitu vahvasti moninpelikokemuksena, mutta yksinpeli luonnistuu yhtä notkeasti. Moninpeli on maksimissaan neljälle hengelle, joista yksi voi halutessaan pelata pahiksena, joka marssittaa kätyreitään laittamaan kapuloita sankarien rattaisiin.

Peli ilmestyy tämän vuoden aikana sekä Xbox Onelle että PC:lle.

Lähteet: Game Informer, Lionhead Studios, GameSpot

Lisää luettavaa