Facebook ostaa Oculus Rift -virtuaalilasien kehittäjät kahdella miljardilla dollarilla / Uutiset / pelaaja.fi

Facebook ostaa Oculus Rift -virtuaalilasien kehittäjät kahdella miljardilla dollarilla

26.03.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16

Yhteisöpalveluistaan tunnettu Facebook on siirtymässä virtuaalilasiteknologiaa kehittävän Oculus VR -yhtiön omistajaksi.

Facebookin myöhään tiistai-iltana Suomen aikaan julkaiseman tiedotteen mukaan Oculus liittyisi Mark Zuckerbergin siipien suojaan noin kahdella miljardilla dollarilla. Summasta 400 miljoonaa annetaan käteisenä ja loput Facebookin osakkeina, joita piisaa 23,1 miljoonaa kappaletta.

– Mobiili on tätä päivää ja samalla me olemme valmistautumassa myös tulevaisuuden alustoja varten. Oculuksella on mahdollisuus luoda kaikkein sosiaalisin alusta koskaan ja muuttaa tapaa, jolla me työskentelemme, pelaamme ja kommunikoimme, Facebookin perustanut Zuckerberg toteaa. 

Oculus VR on tullut tunnetuksi vielä kehitteillä olevista Oculus Rift -virtuaalilaseistaan. Ne saivat syntynsä alkujaan joukkorahoituksen avulla Kickstarterin kautta keräten myöhemmin maailmalla myös niin paljon luottamusta, että pääomarahoittajatkin alkoivat hypätä innolla sen kelkkaan. Kehittäjälegenda John Carmack liittyi myös viime vuonna osaksi yhtiötä ryhtyen sen teknologiapäälliköksi.

Facebookin tiedonanto tekee selväksi, että Oculus Rift on parhaillaan erityisesti juuri pelaamisen ja pelien ympärillä elävä laite ja se onkin aikeissa myös auttaa laseja kehittymään hyviksi pelikäytön suhteen. Yhtiö uskoo kuitenkin samalla vakaasti, että tulevaisuuden suhteen virtuaalitodellisuudessa on paljon muutakin potentiaalia niin esimerkiksi palveluiden kuin opiskelunkin saralla.

Virtuaalitodellisuus herättää kiinnostusta nyt todella vahvasti maailmalla. Hiljattain myös Sony julkisti omat Morpheus-lasinsa, minkä ohella esimerkiksi Valven on myös tiedetty tutkivan VR-teknologiaa.

Lähde: Facebook, Mark Zuckerberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Ikävää.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

milläs lailla tuo on ikävää kun nyt on ainakin rahaa kehittää

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu
Lainaus käyttäjältä frozen

milläs lailla tuo on ikävää kun nyt on ainakin rahaa kehittää

Nyt voit olla varma, että jokaiseen oculuspeliin tungetaan näkyville se "Find us in facebook" -logo ja se on todellakin ikävää.

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

Ikävintähän tässä on se että nyt Oculuksen painopiste siirtyy sinne sosiaalisemmalle puolelle, ja pelaaminen jää taustalle. Vaikka he lupaavatkin että se on pelilaite edelleen, niin veikkaisin että itse pelaaminen vain tehdään sopivaksi tai jätetään samanlaiseksi kuin se on, ja sitten lähdetään tekemään sosiaalista puolta.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Jee candy crush ja farmville virtuaalisesti...

Käyttäjän Shanghai Kid kuva
Shanghai Kid

Auttamatta nousee niskavillat pystyyn tämän kaupan myötä. Olen odottanut kovasti Oculus Riftiä, mutta minusta facebookkia ei tarvitsisi sekoittaa pakkaan. Hyvä tietty on, että rahaa tulee kehitystä varten, mutta facebook tahtoo nykyään olla eräänlainen "pakollinen paha", joka ahdistaa erityisesti huonolla yksityisyyden suojalla. Se tästä puuttuisi että vr -lasit rupeaa seuraamaan pelikäyttäytymistäsi.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Paljon kyllä mahtuu tuotteen lyhyeen historiaan, kun ajattelee että tuote ei ole edes vielä yleisessä myynnissä. :) KOva on luotto VR-laitteisiin.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Eli hyvä että Sony tekee omat. :)

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Nyt mua kaduttaa se etten ikinä mennyt testaamaan Oculus Riftiä edellisvuoden DigiExpossa, koska siellä oli niin älyttömän pitkä jono että siinä olisi mennyt useita tunteja hukkaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä peelopuu

Nyt voit olla varma, että jokaiseen oculuspeliin tungetaan näkyville se "Find us in facebook" -logo ja se on todellakin ikävää.

Kyllä ja tulevat Star Wars-elokuvat tulevat olemaan täynnä Mikki Hiiriä. Onhan tämä toki siinä suhteessa huolestuttava uutinen, ettei facebookilla ei ole hardis-taustaa yhtiönä, mutta ei näille kotisohva-analysaattorien spekulaatioille voi kuin naamapalmuttaa ja lujaa.

Esimerkiksi tuosta sosiaalisesta integraatiosta panikoivien kannattaa muistaa, että kyseessä olisi olemassa olevan laitteiston sovellus, eikä asia, joka vaatisi koko hökötyksen uudelleensuunnittelua tätä uutta aspektia silmällä pitäen. Samat asiat ovat tärkeitä vierailitpa Okuläärien välityksellä äitisi luona tai Skyrimissa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että facebook tuo projektiin lisää rahaa laitteen uusien mahdollisuuksien tutkimukseen, mitä Oculuslaiset olisivat varmasti tehneet oma-aloitteisestikin, jos rahaa olisi ollut käytössä enemmän. Tälle vuodelle kaavailtua julkaisua fb ei joka tapauksessa enää ehdi sössiä, vaikka haluaisi.

Huolestun sitten kun siihen annetaan todellista aihetta.