Kehutuimpien virtuaalitodellisuuspelien joukkoon lukeutuva Beat Saber on vastaisuudessa Facebookin omistama tuote. Sosiaalisen median jätti on ilmoittanut, että se on ostanut haltuunsa tsekkiläiskehittäjä Beat Gamesin, joka kaupan myötä siirtyy osaksi Oculus Studios -perhettä.

Facebookin mukaan Beat Gamesin toiminta jatkuu yhä kuitenkin itsenäisessä kapasiteetissa, eikä kauppa vaikuta rajaavasti Beat Saberin saamaan tukeen. Pelin kehitys jatkuu siis yhä kaikilla alustoilla, mutta nyt vain Facebookin lisätuella. Tarkoituksena Beat Gamesilla olisi vastaisuudessa myös jatkaa uusien musiikkia ja virtuaalitodellisuuspelaamista koskevien mahdollisuuksien tutkimista.

– Beat Gamesin saavutukset ovat jo vakuuttavia, mutta sekä he että Facebook tietävät, että virtuaalitodellisuuden, pelien ja musiikin saralla voidaan tehdä yhä myös enemmän. He ovat vain raapaisseet pintaa Beat Saberin sosiaalisilla ominaisuuksilla, uusilla pelitiloilla, musiikilla ja muilla. Olemme innoissamme voidessamme yhdistää voimamme ja nähdä, mihin tämä lahjakas tiimi vie virtuaalitodellisuuspelaamisen tulevaisuudessa, Oculuksen julkaisujohtaja Mike Verdu hehkuttaa.

Facebook ja Oculus antavat vielä myös ymmärtää, etteivät studiohankinnat jää välttämättä vielä tähän. Beat Gamesin hankinnan kerrotaan olevan vasta alkua yhtiöiden pyrkimykselle vauhdittaa virtuaalitodellisuuskehitystä.

Lähde: Oculus

Lisää luettavaa