Sosiaalista mediaa pyritään aina aika ajoin hyödyntämään vaikutusvälineenä. Nyt klassisen TimeSplitters-sarjan fanit ovat alkaneet liittyä Facebook-ryhmään, joka pyrkii kokoamaan yhteen ainakin 100 000 pelisarjan fania siinä toivossa, että Crytek kehittäisi TimeSplitters 4:n.

Tilanteenteeseen lisää mielenkiintoa se, että Crytek-pomo Cevat Yerli on ilmaissut olevansa kiinnostunut sarjasta. Hän onkin viime viikolla pyytänyt Twitterin välityksellä faneja ilmaisemaan itsestään, sillä yhtiöllä ei ole juuri tietoa, miten suuri fanikunta TimeSplittersilla parhaillaan on.

Toki mikäli faneja löytyisikin suurehko määrä, ei TimeSplitters 4 olisi siltikään vielä täysin varma asia. Pelille on jo vuosia yritetty hakea tukea julkaisijoilta, mutta yksikään yhtiö ei ole kuitenkaan ilmaissut kiinnostusta peliä kohtaan. Fanirahoitustakaan Crytek ei halua ainakaan saman tien hakea, sillä kyseisessä tapauksessa yhtiön koko voisi herätellä ihmisissä negatiivisia tunteita.

Alkunsa TimeSplitters-sarja sai jo vuonna 2000 PlayStation 2:lla. Pelin sekä sitä seuranneiden jatko-osien takaa löytyi brittiläisfirma Free Radical Design, joka koostui osin Nintendo 64:n klassisen Goldeney-pelin tehneistä kehittäjistä.

Saksalainen Crytek osti yhtiön itselleen vuonna 2009 ja nykyisin se tunnetaankin nimellä Crytek UK. Parhaillaan studiossa tehdään jatko-osaa Homefrontille.

Viimeinen Free Radicalin nimeä kantanut peli oli PlayStation 3:lla paljon kuraa niskaansa saanut Haze. Pelin ohella studiolla oli kuitenkin paljon muitakin ongelmia.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa