Facebook-tilin poistaminen hävittää ostetut Oculus-pelit / Uutiset / pelaaja.fi

Facebook-tilin poistaminen hävittää ostetut Oculus-pelit

25.10.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7
Facebook, Oculus, Virtuaalitodellisuus, VR

Oculus-virtuaalitodellisuusvisiirien Facebook-kytkös on tuoreeltaan aiheuttanut ongelmia pelaajille.

Oculusin omistava Facebook ilmoitti äskettäin päättävänsä tuen vanhoille Oculus-tileille ja edellyttävänsä Oculus-käyttäjiltä jatkossa Facebook-tiliä virtuaalitodellisuuslaitteiden käyttämiseen. Oculus Quest 2 -visiirin julkaisun myötä käyttöön otettu muutos ei ole kuitenkaan ollut ihan ongelmaton Oculus-käyttäjien kannalta. Aikaisemmin tässä kuussa useat Oculus Quest 2 -käyttäjät kertoivat, etteivät ole kyenneet ottamaan laitteistoaan käyttöön lainkaan Facebookin jäädytettyä heidän tilinsä rekisteröitymisen yhteydessä.

Rekisteröitymisongelmien ohella myös Facebook-tiliin liittyvät säännöt on havaittu ongelmalliseksi käyttäjien kannalta. Facebookin käyttöehtojen mukaan Facebook-tilin sulkeminen poistaa kaikki Oculusiin liittyvät tiedot, mukaan lukien ostetut pelit ja saavutukset. Myös käyttäjätilin deaktivointi estää käyttämästä Oculus-tuotteita, vaikka sisältöä ei menetäkään tuolloin lopullisesti.

Facebookin mukaan säännöt eivät koske alkuperäisen Questin, Riftin tai Rift 2:n käyttäjiä, jotka eivät ole vielä linkittäneet Oculus-tilejään. Oculus-tilien tuki päättyy kuitenkin vuonna 2023, joten Oculus-pelaajien on linkitettävä laitteensa Facebookiin joka tapauksessa muutaman vuoden sisällä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Lisää kahleita Oculus-pelaajien nilkkaan. Nyt Facebookista ei niin vain lähdetäkään. Quest-kaupasta ei kannata ostaa mitään, minkä saa myös Steamista tai muualta.

Käyttäjän SenSSi kuva
SenSSi

Vähän naurettavaa tavallaan. Lähtee ne digitaaliset pelit muualtakin jos tilin poistat. Oculuksen omistaa Facebook, joten mikä yllätys tämä nyt on. Eipä paljoa kilpailua ole questilla ja kyllä face on vienyt vrää eteenpäin paljonkin questin ja pelien myötä. Taitaa osalla se foliohattu painaa joskus liikaakin päätä. On elämässä vakavempiakin ongelmia, kun joku Facebook.

Mitä tulee noihin tunnus juttuihin, että tullut joku vahinkobanni, niin onhan face kiristänyt bottien ym varalta aut. tietokone seurantaa joka seuraa ihmisten toimintaa/tiliä,ihan vaalienkin takia. Onkohan tietoa, onko banneja tullut yhdellekään eu:ssa asuvalle, tai ettei olis tiliä saanut mukamas auki. Noita feikkitilejäkin tuntuu porukka tekevän ja valittaa kun bannataan, vaikka on kielletty.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus SenSSi

Mitä tulee noihin tunnus juttuihin, että tullut joku vahinkobanni, niin onhan face kiristänyt bottien ym varalta aut. tietokone seurantaa joka seuraa ihmisten toimintaa/tiliä,ihan vaalienkin takia. Onkohan tietoa, onko banneja tullut yhdellekään eu:ssa asuvalle, tai ettei olis tiliä saanut mukamas auki. Noita feikkitilejäkin tuntuu porukka tekevän ja valittaa kun bannataan, vaikka on kielletty.

Bottifiltterit ja feikkitilien poisto olisikin ihan okei, jos Facebook-tunnarit ei olisi pakollisia Oculus-laitteen käyttämiseksi. Sometileillä ja pelikaupoilla ei pitäisi olla mitään tekemistä keskenään.

Systeemi on kuin uuden auton sähkölukitus olisi pakko liittää keilahallin jäsenkorttiin. Tämän jälkeen örvellät keilahallilla ja rikot vahingossa biljardipöydän ja saat paikkaan porttikiellon. Sen jälkeen et voi käyttää myöskään autoasi enää ikinä.

Toki ymmärrän että Facebook haluaa vakoilla käyttäjistään selville aivan kaiken, mutta olisiko esim. lahjonta parempi keino kuin kiristys? Entä jos FB-tilin linkitys olisi vapaaehtoista ja sen tekeville annettaisiin ilmaisia pelejä?

Käyttäjän SenSSi kuva
SenSSi

Niin no, saahan sitä valita miten sitä fb tiliä käyttää. Itse pelkkään pelaamiseen, somettamisen lopetin jo ajat sitten tuolla tilillä. Kyllähän noita mokia on käynyt ajansaatossa muillekin julkaisussa ym. muutoksia tehdessä. Kyllähän sen tietenkin ymmärtää että porukka on huolissaan, kun tekniikka kehittyy ja yksityisyyskin tuntuu vähentyvän. Koskee ihan puhelimiakin ja kaikkia niitä lupia, mitä joutuu sallimaan.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Refloni

Entä jos FB-tilin linkitys olisi vapaaehtoista ja sen tekeville annettaisiin ilmaisia pelejä?

Oma mielikuvani Facebook:sta on että he eivät anna käyttäjilleen mitään siitä hyvästä että he tekevät jotain haluttua. Koko yrityksen tarkoituksena on tahkota rahaa osakkeenomistajilleen mahdollisimman edullisesti, mihin käyttäjien pakottaminen sopii paremmin kuin lahjominen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tähänpä ei voi sanoa juuri muuta että onpa hirveää paskaa. Perustelut on jo muut kirjoitelleet joten en enempää avaa kommenttia.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hyvä etten ole ikinä ollutkaan Facebookissa, enkä aio.

Mutta on kyllä sontaa muille.

Nostoja