Factorio tekee väistöliikkeen Cyberpunk 2077:n tieltä – virallista julkaisua aikaistettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Factorio tekee väistöliikkeen Cyberpunk 2077:n tieltä – virallista julkaisua aikaistettiin

31.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Factorio, Wube Software, julkaisupäivä

Varhaisjulkasuhitti Factorion virallinen 1.0-versio onkin saapumassa aikaisemmin kuin kehittäjä Wube Software aiemmin kaavaili. Tsekkiläiskehittäjä toteaa, että syyskuun sijaan selviytymistä ja automatisoitujen tehtaiden rakentamista tarjoavan pelin julkaisua on aikaistettu elokuun 14. päivälle, jotta se voisi siirtyä pois syksyllä odottavan Cyberpunk 2077:n varjosta.

Factorion uusimman blogikirjoituksen yhteydessä tehdyssä ilmoituksessa Wuben väki selittää, kuinka päätöksen on mahdollistanut sekä alkuvuodesta tehdyt kehityssuunnitelmien leikkaukset että myös hyvin aikataulussa pysynyt työskentelytahti. Vanhan julkaisuajankohdan kanssa kehittäjät valmistautuivat alusta alkaen viistyksiin, mutta toistaiseksi sellaisia ei ole tullut vastaan.

Aikaistamisen sijaan kehittäjät näkivät toisena vaihtoehtona lykätä julkaisua pidemmälle Cyberpunk 2077:n jälkeen, mikä ei lopulta kuitenkaan houkuttanut.

– Yleisfiilis toimistolla on, että peli on jo aikalailla valmis ja että me haluamme julkaista niin nopeasti kuin mahdollista. Mitä nopeammin saamme tietynlaisen päätöksen 1.0-version myötä, sitä nopeammin voimme ryhtyä pohtimaan hauskoja ja uusia asioita, Factorion kotisivujen tuoreessa blogikirjoituksessa kerrotaan.

Wube ilmoitti alkuperäisestä syyskuun julkaisusta jo niinkin aikaisin kuin viime marraskuussa. Vaikka kehittäjien suunnitelmissa ei ole hylätä peliä 1.0-version jälkeen, nähtiin tiimissä tärkeänä asettaa projektille ainakin jonkinlainen konkreettinen "valmistusmispäivä" tai muuten kehitystyö jäisi lähinnä loputtomaksi nysväämiseksi.

Varhaisjulkaisukuosissa Factoriota on voitu pelata jo vuodesta 2016 alkaen.

Lähde: Factorio (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

En tiiä onko nämä oikein toisiaan pois sulkevia pelejä tai kamppaillaanko samoista rahoista. Ymmärrän että joissain tapauksissa saattaa vaikuttaa ostopäätökseen, mutta luulen että on kuitenkin marginaalista. Tuntuu olevan kyseessä nyt enemmän pr. tempaus.

Nostoja