Fallout 4 saapuu jo marraskuussa – valmistaudu ilmaisella Fallout Shelter -pelillä / Uutiset / pelaaja.fi

Fallout 4 saapuu jo marraskuussa – valmistaudu ilmaisella Fallout Shelter -pelillä

15.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Fallout 4 julkaistaan niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin myös pc:lle 10. marraskuuta, peliä työstävä Bethesda on vahvistanut.

Julkaisupäivä paljastui Bethesdan maanantaiaamuna järjestämän E3-lehdistötilaisuuden yhteydessä. Osana kyseistä tilaisuutta Bethesda esitteli myös kokonaisen joukon uutta pelikuvaa luomuksestaan paljastaen muun muassa sekä pelin uuden hahmoeditorin että myös aiempaa monipuolisemmat mahdollisuudet muokata pelihahmon varustusta.

Merkittävänä täysin uutena ominaisuutena esiin on lisäksi noussut mahdollisuus rakentaa tällä kertaa omia asutuksiaan tietyille pelimaailman alueille. Asutusten rakentaminen kattaa niin erilaisten talojen pystyttämisen kuin varustamisenkin, ja jopa niiden puolustusjärjestelmät on usein syytä pitää kuosissa. Ajoittain pelaajien luomukset voivat nimittäin päätyä hyökkäysten kohteeksi.

Uusi pelikuva vahvistaa myös Fallout 3:sta tutun V.A.T.S.-järjestelmän palaavan mahdollistaen jälleen toiminnan ajoittaisen hidastamisen ja tavanomaista yksityiskohtaisempien hyökkäyksien tekemisen. Tälläkään kertaa pelaajien ei tarvitse myöskään taivaltaa maailmanlopun jälkeisessä Amerikassa yksin, sillä ainakin uskollisen koirahahmon voi saada taas kerran rinnalleen ja nyt vieläpä erilaisten simppelien komentomahdollisuuksien kera.

Hieman yllättäen Bethesda paljasti Fallout 4:n esittelyn yhteydessä myös ilmaisen Fallout Shelter -pelin, joka on jo kirjoitushetkellä iOS:lle saatava oman turvaholvin hallinnointiin keskittyvä simulaatiokokemus. Lähitulevaisuudessa se on tarkoitus myös tuoda vielä Android-laitteillekin.

Shelter ei ollut myöskään ainut Bethesdalla kehitteillä oleva Fallout-aiheinen mobiilisovellus. Fallout 4:n saapuessa kännykkäänsä pääsee lataamaan nimittäin oman Pip-Boy-käyttöliittymän, jolla on mahdollista hallinnoida pelihahmonsa varusteita ja kykyjä kosketusnäytöllä. Tähän liittyen Fallout 4:stä tullaankin sen saapumisen yhteydessä myymään erikoisversiopakettia, jonka mukana pelaajille toimitetaan fyysinen Pip-Boy-ranneke, johon oman puhelimensa voi halutessaan asettaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täytyy myöntää, että olen semisti kiinnostunut pelistä tuon esityksen jälkeen. En vaan koskaan halua kuulua töykeään Fallout-fanipoikien joukkoon. No ehkä siitä ei ole pelkoa, varsinkin jos tämä osoittautuu yhtä kuivaksi kokemukseksi, kun Fallout 3.

Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Tuli pressi katsottua livenä ja Fallout 4 jätti kyllä erinomaisen maun suuhun. Loppuvuoden julkaisupäivä oli jo aikalailla varma juttu netissä pyörivien huhujen jälkeen, mutta silti sen varmistuminen oli pressin parhaita uutisia.

Mitä tulee noihin esiteltyihin videoihin niin eipä ole mitään suurempaa valittamisen aihetta (paitsi tuo keskuteluvaihtoehtojen valinta, niin pieni asia kuin onkin), vaan päinvastoin hype vain nousi korkeammalle tasolle. Tässä on ylivoimaisesti vuoden odotetuin peli kyseessä.

Saa muuten nähdä saadaanko tuota Pip-boy editionia Suomeen myyntiin. Tulisi pistettyä heti tilaukseen, kunhan vain hinta saataisiin kohdilleen.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mä en näe tuossa varsinaisesti mitään sellaista dramaattista harppausta NEXT-GEN falloutiin, samoin kuin FO3:n kanssa aikoinaan (enkä ole kyllä itseasiassa havainnut tätä harppausta varsinaisesti minkään muunkaan pelin kohdalla tässä sukupolvessa). Tämä tuntuu olevan aika saumaton jatkumo edellisille osille, mutta mulle kyllä silti kelpaa. Tämä taitaa nyt olla se kohta, jossa hyppään tuohon Aikuisten True-Next-Gen-kelkkaan ja ostaa päsäytän PS4:n. FO New Vegas oli sen verran merkittävä pelikokemus itselleni, että eihän tätä voi skippaa.

Ehkä päällimmäisin toive olisi, että pelimaailmasta oltaisiin pystytty tekemään jollain tapaa hiukan edellisiä osia elävämpi ja dynaamisempi. Erityisesti nuo tunnusomaiset, sielluttomat Beteshda-ihmiset kaipaisivat kovasti lisää eloa.

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

No huhu huh. Kylläpä näytti hyvälle. Kaikkea on tuotu vaan entistä enemmän lisää, ja kyllä mulle kelpaa ainakin. Aseiden ja rakennusten rakentelu näyttää todella hauskalta, ja sellainen kiva Fallout viba on saatu pidettyä mukana.
"You are two centuries late for dinner." :D

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ymmärrä miksi tämän grafiikkaa on kritisoitu. Mielestäni ihan hienon ja mukavan näköinen tekele. Näiden videoiden perusteella tuli myös entistä enemmän kiinnostuttua. Itsehän en ole pelannut yhtään Falloutia kun aikoinaan en ollut kiinnostunut kyseisestä genrestä ja kolmannen ja Vegasin olen jättänyt välistä niiden vaatiman ajan ja paneutumisen vuoksi.

Nelosen voisin kuitenkin ostaa että ei mene koko pelisarja ohi suun. Sehän tässä on hyvä ettei tämä ole mitään varsinaista jatko-osaa eikä ole tarvetta sen vuoksi pelata aiempia. Olkoon kuinka hyviä pelejä tahansa niin aika ei riitä nykyisin palailla entiseen malliin vanhempien tekeleiden tutkimiseen.

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Hatun nosto ja kumarrus Bethesdalle.

Käyttäjän hessu80 kuva
hessu80

Kuka nuihin julkaisupäiviin enää uskoo?

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Bethesda on käsittääkseni pitäny kyl julkaisupäivistä aika hyvin kiinni mitä tulee Fallout ja Elder Scrolls peleihin.

Käyttäjän BCRich kuva
BCRich

No nyt heräsi mielenkiinto. Kyllä minä tämän todennäköisesti ostan, mutta en missään nimessä heti julkaisussa. Jotenkin ei riitä usko, että kyseinen peli olisi täysin pelaamiskelpoinen julkaisupäivänä, mutta onhan noita positiivisia yllätyksiä sattunut ennenkin.

Mitä tuohon ihmisten valittamaan ulkoasuun tulee, niin tottahan he puhuvat. Vanhaltahan se näyttää, mutta jos pelillä on yhtä hyvä modituki kuin Skyrimillä, niin ehostetusta ulkoasusta pääsee nauttimaan alta aikayksikön. Saatanpa jopa itse olla sillä saralla auttamassa tällä kertaa, mutta se jää nähtäväksi. Ei se ulkoasu kuitenkaan kovin tärkeä ole, kunhan peliä on vain hauska pelata.

Pelattavuudesta puheen ollen, toivottavasti ovat kehittäjät viimeinkin älynneet ottaa kaiken maailman hiiren kiihdytykset ja pehmennykset pois, jottei aina tarvitsisi mennä säätämään jotakin helvetin .cfg-tiedostoja. Skyrimissä tuo oli vielä pahimmasta päästä, kun mokomat perkeleet olivat liitetty jostain kumman syystä osaksi vsynciä ja fysiikoita. Tämä sitten teki mahdottomaksi tutkia joitakin pelin luolastoja, kun pelihahmo halusi kävelemisen sijaan uida ilmassa. Kuitenkin Bethesdan tuntien vastaavaa on todennäköisesti odotettavissa tälläkin kertaa, mutta kuten aiemmin totesin: Onhan noita positiivisia yllätyksiä sattunut ennenkin.

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

Ou jeah, tätä voikin pelata sit ens talven. Ite en lämmennyt hirveesti tuosta talon rakentamisesta, jotenkin pilaa immersion jos voi alkaa ite yhtäkkiä väsää jotain taloja ja tukikohtaa. Noh, niinkuin kaveri sanoi toi on vaan yks pelin osa-alue eikä sitä oo pakko käyttää. Toivon että ei oo käynyt kuitenkaan Ubisoftit tän pelin kans ja alettu tunkee ihan joka ideaa yhteen peliin. Aseiden ja armorin customointi todella näytti hyvältä. Toivon että musiikki ja tunnelma on yhtä vahva kuin kolmosessa, se oikeastaan ratkaisee aika paljon. Taistelu näytti sujuvammalta kuin aiemmin. Ei kyllä malta odottaa, tän pelin takia menee PS4 ostoon syksysllä.

Nostoja