Fallout, The Elder Scrolls, Doom ja muut Xboxin kelkkaan – Microsoft osti Bethesdan emoyhtiöineen (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Fallout, The Elder Scrolls, Doom ja muut Xboxin kelkkaan – Microsoft osti Bethesdan emoyhtiöineen (päivitetty)

21.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
60
Doom, xbox, bethesda, Bethesda Softwaorks, The Elder Scrolls, fallout, id software, Microsoft

Viihdeyhtiö ZeniMax Media on siirtymässä Microsoftin omistukseen.

Hankinta tarkoittaa merkittävää vahvistusta ohjelmistojätin pelinkehitys- ja julkaisupuoleen, sillä kauppoihin kuuluu osaksi ZeniMaxin omistama Bethesda Softworks. Tämä tarkoittaa, että sarjat, kuten The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein ja Quake ovat vastaisuudessa osa Microsoftia. Kehittäjät Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ja Roundhouse Studios ovat nekin osa kauppoja.

Kaupoille kertyy hintaa noin 7,5 miljardia dollaria..

– Olen käynyt vuosien varrella useita syvällisiä keskusteluja Bethesdan luovien johtajien kanssa pelaamisen tulevaisuudesta ja olemme pitkään jakaneet samanlaisen vision mahdollisuuksista, joilla luojat ja näiden pelit voisivat saavuttaa useampia pelaajia useammilla tavoilla, Xbox-pomo Phil Spencer hehkuttaa.

Kauppa tapahtuu siitä mielenkiintoiseen väliin, että Bethesdan lähitulevaisuudessa siintävistä peleistä niin Arkanen Deathloop kuin Tango Gameworksin Ghostwire: Tokyo ovat tulossa aluksi pc:n ohella konsoleille vain PlayStation 5 -versioiden voimin. Molempien pelien on määrä saapua ulos ensi vuonna.

Omassa tiedotteessaan Bethesdan viestintäpäällikkö Pete Hines summaakin, että kaupoista huolimatta Bethesda on yhä Bethesda ja jatkaa näin ollen vastaisuudessakin tuttujen studioiden kanssa työskentelyä sekä omien julkaisukanaviensa hyödyntämistä. Suoraan yhtiöt eivät ole silti kertoneet, mitä hankinta tarkoittaa esimerkiksi kauempana siintävien Bethesda-pelien alustojen suhteen.

Microsoft on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana useampiakin studiohankintoja. Talliinsa se on lisännyt melko lyhyen ajan sisällä niin Obsidian Entertainmentin, inXile Entertainmentin, Playground Gamesin, Ninja Theoryn, Double Finen, Compulsien Gamesin kuin Undead Labsinkin.

Päivitys kello 18:30: Xbox-pomo Phil Spencer on kommentoinut uutistoimisto Bloombergille, ettei osto ole muuttamassa Deathloopia ja Ghostwirea koskevia PS5-julkaisusuunnitelmia. Mitä tulee Bethesdan muihin tuleviin peleihin, katsellaan niiden julkaisualustoja Xboxin ja pc:n ulkopuolella "tapauskohtaisesti".

Lähde: Xbox Wire, Bethesda

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Armaceptor kuva
Armaceptor

Huhhuh Microsoft ampuu kovilla :D

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

On kymmeneen vuoteen ehdottomasti kovin Xbox-uutinen! Isot panokset on nyt laitettu pöytään!

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Jos tämä tarkoittaa että Bethesdan peleistä saataisiin viimeinkin teknisesti yhtä hyviä kuin peleillä on potentiaalia niin kiitos ja kumarrus Microsoftille.

Etenkin Evil Withinin jatko kiinnostaa vaikken ole kuin ensimmäisen osan läpäissyt ja toista muutaman kerran aloitellut (heikko suorituskyky saa aina lopettamaan pidemmäksi aikaa).

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No ohhoh! Melko "jytky" kyllä. Bethesdalla on todella monia omiin suosikeihin lukeutuvia pelejä. Erityisesti Arkanen tuotanto on iskenyt kovasti.

En toisaalta tiedä onko tämä yleisesti ottaen hyvä jos alustat näillä nyt rajaantuu, vaikka yhtä lailla Sonykin estää esim. Deathloopin saapumisen muualle ainakin aluksi. Sekin (Deathloop) tosiaan kiinnostaa myös alustavasti mutta odottelen lisäinfoa varsinkin sen moninpelipuolen suhteen.

Toisaalta turha kysymys. Jos ei olisi yksinoikeuspelejä niin riittäisi että ostaa sen omasta mielestään paremman konsolin eikä olisi tarvetta usealle.

Käyttäjän Jaakko Herranen kuva
Jaakko Herranen

Periaatteessahan mikään ei estä Microsoftia julkasemasta noita pelisarjoja muillakin alustoilla ku Windowsilla ja Xboxilla... Niinkuin nyt tekee Minecraftin kanssa esim.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

On aika kova hankinta. Hurjalla hinnalla tosin. Jännä nähdä tuleeko sitten TES6 ja Starfield PS5:lle. Loistavaa kyllä jos/kun tulee Game Passiin day1.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

2021: Disney ostaa Microsoftin ja julkaisee oman konsolinsa.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Eipä ilmeisesti tarvitse enään ostaa Bethesdan pelejä... Ei sillä että nykyisin pahemmin välittäisin kyseisestä puljusta, koska ovat tehneet niin paljon kyseenalaisia päätöksiä yms....

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Melekosta! Hetki meni tajuta uutisen laajuus, kun ensin päässä pyöri vain Elder Scrolls ja Fallout, mutta lähteehän siinä mukaan samalla kertaa myös id Software ja Arkane Studios pelisarjoineen. Sekä tietysti Wolfensteineja tahkonnut Machine Games.

Kertoo, että Microsoftilla otetaan pelihommat jälleen tosissaan.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Jos Bethesdan pelit tulisivat konsoliyksinoikeutena vain Xboxeille, niin onko sittenkään PS5:lla paremmat yksinoikeudet?
Itse en välitä ollenkaan Bethesdasta, joten en tiedä. Ihan sama mulle, vaikka he hylkäis siinä samalla PC:n.