Fallout-julkaisija pakotti pikkustudion vaihtamaan pelinsä nimeä / Uutiset / pelaaja.fi

Fallout-julkaisija pakotti pikkustudion vaihtamaan pelinsä nimeä

17.02.2015 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
4

Indiepeli Fortress Fallout joutuu muuttamaan nimeään. Kapuloita rattaisiin on heittänyt Fallout-pelisarjan oikeudet omistavat Zenimax Media. Zenimax Median mielestä Fortress Fallout muistuttaa nimeltään liikaa Fallout-pelisarjaa.

YouTubeen lataamassa videossa peliä työstänyt Jordan Maron kertoi, ettei hänellä ja hänen edustamallaan pikkustudiolla Xrealilla ole muuta mahdollisuutta kuin totella mahtikäskyä. Xrealilla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia puolustaa nimeää oikeudessa, sillä Fallout-pelejä tehneellä Bethesdalla ja sen omistavalla Zenimaxilla on sen verran valtavat rahavirrat takanaan, että tappio olisi vääjäämätön.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Bethesda ja sen emoyhtiö Zenimax on oikeudessa nimien takia. Vuonna 2011 Bethesda haastoi oikeuteen Mojang-pelistudion heidän Scrolls-pelinsä takia. Zenimaxin mielestä nimi muistutti liikaa Elder Scrolls -pelisarjan nimeä. Tämä oikeusjuttu saatiin kuitenkin sovittua vuonna 2012.

Lähde: Arstechica.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän brainz80 kuva
brainz80

Idjets ...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei sillä että ihmiskunta olisi tunnettu oikeudenmukaisuudesta, mutta eikö tuo kuulosta aika typerältä että "oikeudessa" voittaa se, jolla on eniten rahaa eikä asiaa päätetä jonkun muun perusteella? Miten olisi vaikka oikeudenmukaisuuden kautta?

Jos ei yhtä sanaa saa olla samaa kuin jossain jo rekisteröidyssä nimessä niin onhan tuo naurettavaa. Tästä voisi myös vetää sellaisenkin "päätelmän", että yhtiö pitää asiakkaitaan ääliöinä, jotka ostavat mitä tahansa, kunhan nimessä on "fallout".

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Eli jos oikein ymmärrän niin sanaa "laskeuma" ei saa käyttää muut kuin vain ja ainoastaan xenimax.
Onko se keksinyt ja patentoinut sen sanan?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Naurettavaa. Tyypillistä amerikkalaista touhua, se voittaa kenellä on eniten rahaa.

Nostoja