Fallout-julkaisijalta ei välttämättä enää omia E3-paljastustapahtumia

Kuluva vuosi tuntui Bethesdasta oikealta pitää mittava E3-lehdistötilaisuus. Yhtiössä ei olla kuitenkaan vielä varmoja, tullaanko vastaavaa enää siltä näkemään.

29.6.2015 01:38

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa oman suuremman luokan E3-lehdistötilaisuutensa järjestäneeltä Bethesdalta ei välttämättä kannata odottaa vastaavaa tempausta enää tulevaisuudessa. Asian on nostanut esiin itse Bethesdan markkinointipomo Pete Hines brittisanomalehti The Telegraphin haastattelussa.

– En tiedä järjestämmekö vastaavaa tilaisuutta ensi vuonna. En tiedä järjestämmekö vastaavaa tilaisuutta enää koskaan. Tämä vuosi tuntui oikealta tällaiselle tapaukselle, Hines selittää.

Bethesdan kattaus kesäkuun E3-messuilla oli varsin tuhti, sillä yhtiö esitteli yleisölle muun muassa niin uutta Doomia kuin Fallout 4:ääkin ja paljastipa se Dishonored 2:nkin. Hinesin mukaan tilaisuus päätettiinkin järjestää, jotta se pystyisi se helposti välittämään muillekin kuin vain muutamille E3:een osallistuneille henkilöille suoraan kaiken sen mahdollisen tiedon, mitä se oli valmis messujen yhteydessä esittelemään. Näin yhtiö halusi välttyä siltä, ettei ilmaan jäänyt mysteerejä tai tunnetta siitä, että se piilottelisi jotain.

Bethesda tyyli työstää pelejä ei välttämättä sovellu kuitenkaan siihen, että se voisi EA:n tai Ubisoftin tapaan järjestää Sonyn ja Microsoftin kaltaisten konsolivalmistajien rinnalla oman vuosittaisen E3-tilaisuutensa. Haastattelussa Hines nostaa esiin, ettei Bethesdan toiminta tukeudu siihen, että sen pitäisi saada 25 peliä ulos vuosittain. Sen sijaan yhtiön tavoitteena on saada aina aikaan jotain huomionarvoista.

– On harvinaista hallita sellaisia pelisarjoja kuin mitä meiltä löytyy ja kuulla sitten ihmisten vitsailevan, että ”milloin Skyrim 2 on tulossa ulos”. He vitsailevat, koska joltain muulta julkaisijalta tällaista voisi oikeasti odottaa. He sylkisivät ulos Skyrim 2:n vuoden tai kahden myöhemmin, Hines selittää.

Kokonaisuudessaan Hinesin The Telegraph -haaastattelun voi katsastaa tästä.

Lisää luettavaa