Microsoftin omistukseen siirtyneellä roolipelistudio Obsidian Entertainmentilla oli Xbox Games Showcase -lähetyksessä peräti kolme julkistusta.

Muun muassa Fallout: New Vegas– ja The Outer Worlds -peleistä tutun Obisidianin huomiotaherättävin julkistus oli studion seuraava suurroolipeli Avowed, joka on tällä kertaa ensimmäisestä persoonasta kuvattua fantasiaa. Uutisen perästä löytyvän videon ohella yksityiskohdat ovat vielä vähissä, mutta peli sijoittuu samaan Eoran maailmaan kuin studion Pillars of Eternity -sarja.

Sitä ennen pelaajat pääsevät kuitenkin nauttimaan studion selviytymisseikkailu Groundedista, johon päästään käsiksi niinkin pian kuin ensi viikolla. Heinäkuun 27. päivä Xbox Game Preview’ssä, Xbox Game Passissa ja Steamin Early Accessisa ilmestyvässä pelissä seikkaillaan maksimissaan neljän pelajaan voimin ruohonjuuritasolla, sillä pelihahmot ovat kutistuneet muurahaisiakin pienemmiksi. Uudesta perspektiivistä pienetkin olennot ovat jättimäisiä petoja, joista selviytyäkseen on kyettävä niin taistelemaan, keräilemään resursseja kuin rakentelemaankin.

Lopuksi myös studion viimevuotinen The Outer Worlds -roolipeli saa kaksi laajennusta, joista ensimmäistä esiteltiin nimellä Peril on Gorgon. Noin 6-8 tuntinen laajennus päästää pelaajat tutkimaan uutta Gorgon-asteroidia, minkä lisäksi tarjolla on uusia aseita, panssareita, taitoja ja vapaus suorittaa tehtäviä samankaltaisella vapaudella kuin emopelissäkin. Myös tasokattoa nostetaan tasoon 33.

The Outer Worlds: Peril on Gorgon saapuu 9. syyskuuta pc:lle, Xbox Onelle ja Playstation 4:lle emopelin julkaisseen Private Divisionin toimesta. Samalla saapuu pelin laajennuspassi, joka kattaa myös myöhemmin saapuvan Murder on Eridanos -laajennuksen.

Lähde: Microsoft, Obsidian

 

Lisää luettavaa