Fallout Shelter suositumpi kuin kaikki muut Falloutit yhteensä – lisää luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

Fallout Shelter suositumpi kuin kaikki muut Falloutit yhteensä – lisää luvassa

21.02.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7
Fallout Shelter suositumpi kuin kaikki muut Falloutit yhteensä – lisää luvassa

Mobiilihitti Fallout Shelter on vakuuttanut Bethesdan pikkupelien voimasta.

Teos on rynninyt suosiossa ohi pääsarjan pelien, ja on nyt pelatumpi kuin kaikki muut sarjan osat yhteensä, Fallout 4:n ohjannut Todd Howard paljasti menneellä viikolla järjestetyssä D.I.C.E. Summit -kehittäjätapahtumassa. Viime katsomalta peliä oltiin pelattu yli neljä miljardia kertaa, eikä teoksen räjähdysmäinen menestys näytä hiipumisen merkkejä.

– Emme olleet valmiita Fallout Shelterin suosioon, ja se on hyvänlaatuinen ongelma. Tulemme tekemään enemmän pelejä, Howard kertoi pelisivusto GameSpotille.

Vaikka Bethesda on nyt saanut ensimmäiset maistiaisensa mobiilimarkkinoiden humalluttavasta potentiaalista, studio ei aio tinkiä tulevien taskuprojektiensa laadusta. Howardin mukaan Bethesdan päämääränä oli myös Fallout Shelterin kohdalla tehdä jotain aivan erityistä.

– Me huolimme lähinnä siitä, että peli sopii studion identiteettiin – eli sen luiden päällä on hieman enemmän lihaa kuin sen lajitovereilla, mies selitti.

Tiedossa ei vielä ole, minkälaisia mobiilipelejä Bethesda kaavailee tekevänsä seuraavaksi.

Lähde: GameSpot, DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Itsekin tätä verenmyrkytyksen kourissa sairaalassa näpyttelin, ja täytyy sanoa, että on kyllä ihan pelattava tekele. Alussa hieman kankeasti lähtenyt holvini on nyt jo viisikymmenpäinen, ja huonetta ja prosesseja riittää. Alun hiljaiselon jälkeen alkaa pelissä olemaan jo sen verran mikromanageroitavaa, ettei aika käy pitkäksi. Tällaiset pelit ovat toki hieman paradoksaalisia tavoitteidensa kanssa. Tekemistä riittää teoriassa niin kauan, kuin kiinnostusta ja luovuutta riittää, mutta mistään "lopusta" tai voitosta ei tällaisissa rakentelupeleissä ole koskaan kyse.

Ulkoasu on viehättävä. Peli tuntuu Falloutilta, vaikkei olekaan seikkailua tai roolipelaamista. Ainut miinus käyttöliittymässä itselle on noiden "holvikkien" siirtely huoneesta toiseen. Kosketusnäyttö toimii käyttöliittymän kanssa, mutta jos et zoomaa jok ikinen kerta, kun haluat siirtää jonkun jonnekin, ottaa peli usein sen komennoksi siirtää kameraa, eikä ukkoa. Tämä on melko raivostuttavaa kun siihen lisätään vielä holvissa oleva väenpaljous, joka vaikeuttaa oikean ihmisen valitsemista. Usein on helpompaa jopa tarkistaa henkilön nimi ja lisätä hänet huoneen valikon kautta huoneeseen.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kumpa se wp versio tulisi. Kovasti kiinostaisi päästä kokeilemaan, mikä on kännykkäpeliksi harvinaista.

Käyttäjän Kapache kuva
Kapache
Lainaus käyttäjältä Portable

Kumpa se wp versio tulisi. Kovasti kiinostaisi päästä kokeilemaan, mikä on kännykkäpeliksi harvinaista.

Heivaa se wp ja hanki ios tai android luuri. Huomaat että mobiili alustoillakin on hyviä pelejä.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Kai se on "suositumpi" kun se on kuitenkin ilmainen peli :)

Käyttäjän Core kuva
Core

Jännä laskutapa, että "peliä on pelattu 4 miljardia kertaa". Ei ne ainakaan uniikkeja käyttäjiä (tai latauksia) ole, mutta ehkä sitten tollasen F2P-pelin kohdalla saattaa kertoa tollanen luku enemmän, kun on tosiaan ilmainen kokeilla kuitenkin, mutta total pelikerrat saattaa sitten reflektoida sitä kuinka hyvin pelaajat säilyi.

Ite tuota pari viikkoa tahkosin, kunnes oli oikeastaan kaikki mitä voi olla (paitsi RNG:n varassa olevat superaseet/hahmot yms) ja holvi täynnä, sitten ei ollut mitään syytä enää pelata.

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä Kapache

Lainaus käyttäjältä PortableKumpa se wp versio tulisi. Kovasti kiinostaisi päästä kokeilemaan, mikä on kännykkäpeliksi harvinaista.

Heivaa se wp ja hanki ios tai android luuri. Huomaat että mobiili alustoillakin on hyviä pelejä.

Ei, wp on ainoa vaihtoehto meikäläiselle. Omput ja Peltiheikit ei mene mun taskuun ikinä ja matkalla pelit pelataan käsikonsoleilla.

Käyttäjän erakko kuva
erakko
Lainaus käyttäjältä Portable

Kumpa se wp versio tulisi. Kovasti kiinostaisi päästä kokeilemaan, mikä on kännykkäpeliksi harvinaista.

Ei kannata innostua. Peli on käytännössä vain tympeää resurssien keräilyä ( = odottelua ja tökkimistä) ilman minkäänlaista haastetta taikka tavoitetta. Ilmaiseksi peliksi toden totta hintansa arvoinen, mitään tästä "pelistä" ei nimittäin saa irti. Ei todellakaan hirvein mobiilipeli mutta aika heikko esitys edes parhaimmistoksi.

Enemmän toivoisin että unohtaisivat koko roskan ja huolehtisivat itse pääsarjan laadusta.