Fallout-tiimillä uskoa digitaaliseen jakeluun / Uutiset / pelaaja.fi

Fallout-tiimillä uskoa digitaaliseen jakeluun

14.12.2011 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Obsidian Entertainmentin operatiivinen johtaja Chris Avellone on osoittautunut vahvaksi digitaalisen jakelun kannattajaksi. IndustryGames-sivulle antamassaan haastattelussaan Avellone ei turhaan säästellyt sanoja, vaan kertoi toivovansa digijakelun "puukottavan käytettyjen pelien kauppaa suoraan sydämeen".

Syy uudemman levitystavan tukemiseen ei mene kuitenkaan vain pelkän jälleenmyynti-inhon piikkiin, vaan Avellone näkee digitaalisen jakelun myös varsin venyvänä formaattina, joka voi tarvittaessa helpottaa pelien kehittämistä. Digijakeluhan ei esimerkiksi kärsi fyysisen median kopioimisen aiheuttamista aikataulumutkista, mikä jättää enemmän aikaa pelin hiomiselle.

Obsidianin tavoitteena onkin saada kasaan tarpeeksi resursseja, jotta se voisi tulevaisuudessa julkaista omia tuotoksiaan digitaalisesti. Avellone kertoo prosessin vievän kuitenkin vielä aikaa, sillä studio tahtoo varmistaa tekevänsä siirtymän juuri oikealla tavalla.

Obsidian Entertainment tunnetaan erityisesti työstään Fallout: New Vegasin parissa. Nyt studiolla kehitetään kovaa tahtia South Park -lisenssiä hyödyntävää roolipeliä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riukkuli 94 kuva
Riukkuli 94

Kai tuo on ihan jees. Mutta itse en voi kuvitella että ostaisin pelit suoraan netistä. Kyllä se on se kotelo mikä ratkaisee ja saa pelin tuntumaan peliltä :D

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Onhan se kotelo mukava omistaa ja näyttää hienolta hyllyssä, mutta tulee silti digitaalisestikin pelejä hankittua enemmän kuin ehtii pelaamaan. Nytkin Steamista hankittuja pelejä reilusti yli sata :)

Käyttäjän Riukkuli 94 kuva
Riukkuli 94
Lainaus käyttäjältä Jedimindtrick

Onhan se kotelo mukava omistaa ja näyttää hienolta hyllyssä, mutta tulee silti digitaalisestikin pelejä hankittua enemmän kuin ehtii pelaamaan. Nytkin Steamista hankittuja pelejä reilusti yli sata :)

Tuon PC puolen ymmärrän , kyllä minäkin sille ostan digitaalisena miltei kaikki pelit, mutta jos konsoleilla pelaan niin kyllä siihen kotelon tarttee !

Käyttäjän VivaEmptiness kuva
VivaEmptiness

Jos konsoleille tulisi samankaltainen palvelu, tai siis jos olisi mahdollista olla kilpaileva palvelu tuon Storen kanssa esimerkiksi PS3:lla, niin hankkisin paljon enemmän pelejä digitaalisesti. Storessa on hinnat kuitenkin ihan törkeän kalliit yleensä, uudesta pelistä en maksa 69€ oli kysessä mikä tahansa. Steamista tulee taas ostettua pelejä, vaikka ne on jo pelannut läpi konsoleilla, vain koska hinta on niin hemmetin matalalla. Nytkin siellä istuu n. 20 peliä vain odottamassa läpipeluutaan. :)

Käyttäjän KcK__ kuva
KcK__

Digitaalisia pelejä lataisin mielelläni jos olisivat halvempia, tällä hetkellä se nyt vain on niin että peli X voi digitaalisena kopiona maksaa PSN:ssä 59,99€ mutta Amazon.co.uk:sta kun tilaa fyysisen kopion voi sen saada hyvinkin alle 30€

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Joo, kyllä se pitää olla hylly täynnä hienoja koteloita. :) Makuasia tietenkin.

Käyttäjän PussikissaHelvetistä kuva
PussikissaHelvetistä

En itsekään hypi ilosta, kun/jos siirrytään täysin digitaaliseen aikakauteen, mutta en myöskään ole viiltelemässä ranteitani, ja manaamassa bisnesmiesten pahuutta, kun haluavat tehdä voittoa. Ymmärrän täysin heidän näkemyksensä, mutta ymmärrän myös kuluttajia jotka haluavat pitää kotelonsa hyllyssä, koska itsekin kuulun heihin. Mutta tosiaan kun ei ole muuta vaihtoehtoa, ostan pelini digitaalisena ja pelaan tyytyväisenä silti.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse ostaisin levyversioita silloinkin kun ne maksaisivat digitaalisia enemmän ja tulisivat muutamaa kuukautta myöhemmin. Sen verran tärkeää on itselleni saada peli omaksi eikä vain pelata sitä, virtuaaliomistaminen ei vaan ole minun juttuni.

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

Muuten tosiaan hyvä, mutta kuten tässäkin on kommentointipätkässä on mainittu yhdeksi syyksi minkä takia nuita pelejä ei tule digitaalisena ostettua on juurikin tuo että niillä on aivan poskettomat hinnat. Xboxin games on demandeissaki on pelejä jotka maksaa jonku 40-60e ja saman pelin fyysisen version saa esim. Zavvista 10-20e.

Arcadepelien digitaalijakelun ymmärrän, ja niitä tuleekin ostettua paljon. En varma oo, mutta veikkaan että joku kymmenen on niitä tullut hommattua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Levytkään eivät kyllä ikuisesti kestä mutta jotenkin se on mukavampaa omistaa se tuote fyysisenä. Kovalevy voi kuitenkin mennä rikki ja sieltä häviää sitten kerralla useampi peli, toisin kun jos yksi levy hajoaa, niin menettää vain sen yhden pelin.

Tässä nyt yksi selkeä syy miksi tulen aina valitsemaan levyn lataamisen sijasta jos mahdollista. Ärsyttää jo muutenkin kun nykyisin pitäisi odottaa että peleistä tulisi full editionit tms. että saa kaiken DLC-kaman mukaan.

Kaiken lisäksi levyt säilyvät niin kauan itsellä kuin aika antaa niiden säilyä mutta ladatut kamat vain niin kauan kuin kovalevy (+varmuuskopiot?) tai kuin palvelu josta ostetun tavaran voi ladata. Mitä sitten kun livestä tai psn:stä aika jättää? Toivoa sopii että seuraava sukupolvi käyttää samoja järjestelmiä lataukseen, ettei hetimmiten aleta sulkemaan vanhoja.

Ja tuo hetimmiten tarkoittaa nyt kuitenkin 5-10 vuotta mutta tosiaan kun se levy säilyy vähintään tuon ajan melko varmasti.