Fanidemo The Simpsons: Hit & Run -uusioversiosta hurmaa maailmalla – näin se tehtiin

Miltä 18-vuotias peli näyttäisikään vähän modernimpana pelinä?

22.8.2021 17:09

Miltä 18 vuoden takainen avoimen maailman peliseikkailu The Simpsons: Hit & Run näyttäisikään modernilla teknologialla kevyesti ehostettuna? Tähän kysymykseen on vastannut YouTubeen pelinkehitysaiheisia videoita työstävä Reuben Ward, joka otti hiljattain hankkeekseen uudelleenluoda pelin lyhyen Unreal Engine 5 -pelidemon muodossa.

Noin viikon ajan vienyt projekti on selitetty läpi tuoreella videolla, jossa Ward käy läpi niin alkuperäisen pelimaailman remasterointia kuin erilaisten toiminnallisuuksien henkiin herättämistä. Apuna hankkeessa hän käyttää niin omien ohjelmointitaitojaan kuin hajanaisia apuohjelmia, kuten tekoälypohjaista tekstuuriskaalainta. Kaiken kaikkiaan valmiiksi saatiin alkuperäisen pelin ensimmäinen tehtävä sekä pari kappaletta keräilyaktiviteetteja.

Luomus on saanut huomiota jo muun muassa Hit & Runin vanhalta pääsuunnittelijalta Joe McGinnilta, joka kehuskeli hanketta YouTube-kommenttien puolella.

Demo ehti olla hetken aikaa Wardin Patreon-sivuilla ladattavissa ja kokeiltavissa. Sittemmin se on vedetty kuitenkin saatavilta ”tekjänoikeushuolista” johtuen.

Ward on tehnyt aiemmin vastaavanlaisia hankkeita myös esimerkiksi alkuperäisestä Call of Duty: Modern Warfare 2:sta sekä The Elder Scrolls V: Skyrimista. Tarjolla tällä on paljon myös erilaisia kehitystutoriaaleja.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa