Fanien juhlaa kuvina ja videona! Vierailimme Pariisissa Final Fantasy XIV Fan Festivalissa / Uutiset / pelaaja.fi

Fanien juhlaa kuvina ja videona! Vierailimme Pariisissa Final Fantasy XIV Fan Festivalissa

11.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Tuhannet Final Fantasy XIV -fanit kokoontuivat helmikuun 2. ja 3. päivä Pariisiin järjestyksessään kolmatta eurooppalaista Final Fantasy XIV Fan Festival -yhteisötapahtumaa varten. Pelaaja päätyi jälleen myös paikalle tähyilemään menoa ja jätti jälkeensä ihan kuvatodisteitakin. Katsastepaanpa siis ihmeessä läpi, mitä linssiin oikein tarttui!

Kuvat saa isommiksi niitä klikkaamalla.

 

Pariisin Fan Festival käynnistyi perinteitä noudattaen Final Fantasy XIV:n ohjaajana ja tuottajana toimivan Naoki Yoshidan vetämällä keynote-esityksellä. Suorana myös Twitchiin lähetetty esitys paljasti ensimmäiset uudet yksityiskohdat pelin heinäkuussa saapuvasta Shadowbringers-laajennuksesta sitten viime vuoden marraskuussa järjestetyn Las Vegasin Fan Festival -tapahtuman. Mistään kuivasta luennosta ei ollut myöskään kyse. Sen lisäksi, että Yoshida ja tämän luottotulkki Michael-Christopher Koji Fox tykkäsivät vitsailla niskaan hengittävistä deadlineista ja julkistuksia edeltäneistä spekulaatioista, saatiin esitykseen videomuodossa mukaan jopa NieR-kehittäjät Yoko Taro ja Yosuke Saito hehkuttamaan peliin juuri saatua mahjongia. Oli kaksikolla toki julkistuskin tarjottavana.

Esityksen paljastuksista voi lukea aiemmasta uutisestamme.

Lavaesitysten lomassa tapahtumapaikkana toiminut Grande halle de la Villette oli ujutettu täyteen erilaisia kevyitä aktiviteetteja. Mukaan saatiin jälleen kovasti karnevaalihenkeä minigolfin ja chocobo-kisojen kaltaisilla puuhapisteillä, minkä lisäksi tapahtumapaikan reunat oli kyllästetty pelialueilla, joissa Final Fantasy XIV:ää pääsi pelaamaan erilaisten haasteiden muodossa. Sen lisäksi, että tarjolla oli pelillisesti vaativaksi rakennettu Yojimbo-taistelu, mahtui mukaan myös erikoisempia koitoksia Dungeon Plot Twist- ja Challenge Roulette -haasteiden muodossa. Näissä haasteena oli pärjätä yllättävien pelaamisolosuhteiden, kuten esimerkiksi lennosta vaihtuvien pelipisteiden, kanssa.

Aktiviteettien teosta palkittiin leimoilla, joilla pystyi lunastamaan pieniä palkintoja. Kaikki vierailijat osallistuivat myös automaattisesti arvontoihin, josta niistäkin oli mahdollista voittaa tasaisin väliajoin virtuaalista ja fyysistä kotiinviemistä. 


Astetta passiivisempana hupina Pariisin Fan Festival tarjosi sekin paljon taidetta silmäiltäväksi. Final Fantasy XIV:n konseptitaiteilijoihin kuuluneen Ayumi Namaen töitä oli asetettu isosti esille vierailijoiden pällisteltäväksi, minkä lisäksi hän tarjosi myös omaa työskentelyään avaavan taidepaneeliin. Kun vierailin kaksi vuotta sitten Frankfurtissa järjestetyssä Fan Festivalissa, puhuttiin siellä taiteen osalta paljon hirviö- ja panssarisuunnittelussa. Namaen tapauksessa esiin nousi enemmän hahmojen kasvoissa ja päällä pitämissä tekstiileissä ilmenevät yksityiskohdat sekä niiden suhde pelin teknisiin rajoituksiin. Tarjolla oli siis mukavan erilainen näkemys pelin suunnitteluprosesseihin.

Esillä tapahtumassa oli jälleen lisäksi fanitaiteelle omistettu nurkkaus, jossa omaa suosikkiaan pääsi myös äänestämään tapahtuman parhaimmaksi.

Cosplay oli tietysti keskeinen osa tapahtumaa. Sen lisäksi, että tapahtuma-alueella harhaillessaan pystyi törmäämään jo mitä erikoisempiin asusteisiin, järjestettiin ensimmäisenä päivänä myös Yoshidan, Namaen ja yhteisötuottaja Toshio Murouchin tuomaroima cosplay-kilpailu. Finaalissa nähtiin kaikkiaan 30 osallistujaa, joiden joukkoon mahtui myös kolme suomalaista: Tuhis, Sandorizu ja Lapini. Voitto meni Venäjän vaaleasiipiselle Kuribulle, joka perustui alunperin vasta viime vuonna näytetyssä Shadowbringersin trailerissa esiintyneeseen hahmoon.  

Muuna ohjelmana Fan Festival tarjosi mahdollisuuden tietysti nimmareiden ja oheistuotteiden hankintaan. Lavaohjelman suhteen tarjolla oli myös esimerkiksi Yoshidan kyselytunti ja Final Fantasy XIV:n kilpailullisen The Feast -pelitilan Euroopan finaalit. Jälkimmäiseksi mainitussa nähtiin myös suomalaisedustusta aina mestaruuden vieneessä FeelsGladMan-joukkueessa asti.

Molemmat tapahtumapäivät päätettiin musiikkiesitykseen. Ensin lauantaina tarjolla oli pianisti Benyamin Nussin ja laulaja Susan Callowayn konsertti, jota seurasi sunnuntaina Final Fantasy XIV -säveltäjä Masayoshi Sokenin The Primals -bändin selvästi rokkaavampi esitys. Kaikki kääräistiin pakettiin lyhyellä kiitospuheella, joka päättyi konfettisateeseen.

Mikäli valokuvat eivät ole juttusi, on alta katsottavissa myös videofiilistelyjä tapahtumasta.

Seuraava Final Fantasy XIV Fan Festival järjestetään Tokiossa maaliskuun lopulla. Sen on määrä tarjota taas lisää yksityiskohtia tulevasta Shadowbringer-laajennuksesta, minkä lisäksi päättää viimeisimmän Fan Festival -kiertueen. Seuraava kiertua nähtäneen taas Final Fantasy XIV:n seuraavan mahdollisen suurlaajennuksen kohdalla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja