Fanien työstämä Resident Evil 2 Reborn saapuu vielä kesän aikana / Uutiset / pelaaja.fi

Fanien työstämä Resident Evil 2 Reborn saapuu vielä kesän aikana

22.07.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8
Fanien työstämä Resident Evil 2: Reborn saapuu vielä kesän aikana

Resident Evil -pelisarjan uusioversioiden sarja saa jatkoa vielä kesän aikana, mutta tällä kertaa hieman epävirallisemmasta suunnasta.

Resident Evil 2 Reborn tuo tutun selviytymiskauhupelin hieman lähemmäs nykyaikaa. Unreal Engine 4 -pelimoottoria hyödyntävä julkaisu siirtää pelin kuvakulman Resident Evil 4 -tyyliin hahmon olkapään taakse, jonka lisäksi pelin ulkoasuun on tehty luonnollisesti merkittäviä uudistuksia.

Pelisarjan oikeudet omistavan Capcomin sijaan Resident Evil 2 Reborn on italialaisen indiestudio Invader Gamesin käsialaa. Resident Evil 2 Reborn julkaistaan vielä kuluvan kesän aikana ilmaisena Alpha-versiona. Julkaisuaikataulusta ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta esimakua alphaversiosta saa oheisista pelivideoista:

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Tällä tavalla ykkösenkin remake olisi pitänyt tehdä.

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee
Lainaus käyttäjältä Kukko

Tällä tavalla ykkösenkin remake olisi pitänyt tehdä.

No way Hosay! Resi 1 remake on kuin hiottu timantti.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Kukko

Tällä tavalla ykkösenkin remake olisi pitänyt tehdä.

Täysin samaa mieltä, tosin Resi 1 ei mikään niin kummoinen peli olisi silti. Kyllä tulee tämä heti ostettua. Kolmosesta kun vielä tekisivät vastaavan, niin nannaa olisi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Kukko

Tällä tavalla ykkösenkin remake olisi pitänyt tehdä.

Ja pöh. Toivottavasti jos koskaan tekevät virallisesti remaken RE2:sta, niin tekevät sen samaan tyyliin kun ekan osankin ja zeron.

Ja jos ekan osan haluaa tähän tyyliin, niin eikun tekemään tai viestiä esim. tämän tekijöille ja pyytää kauniisti.

En siis nyt väitä etteikö tätäkin olisi mukava pelata, mutta haluan silti nähdä vielä kakkosen ja kolmosenkin paremmalla detaljella esirenderöitynä, kuin mihin sen ajan teknologia pystyi.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Toivon ettei capcom lakkauta tätä projektia. Faniprojekteilla ei ole ollut kovinkaan hyvä menneisyys, kun tehdään vähänkään suurempia projekteja ilman tekijänoikeuksien haltijoiden virallista suostumusta tosin heillä saattaa olla capcomin lupa, mutta epäilen.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Saas nähdä lähettääkö Capcom vaivanpalkaksi "cease and desist"-postia projektin tekijöille. Varmin tapahan näiden faniprojektien valmistumiselle ois koittaa tehdä ne mahdollisimman vähin äänin valmiiksi. Sitten vasta pudottaisivat pommin, kun peli olisi valmis ja ladattu nettiin kaiken kansan saataville. Sillä vaikka viralliset tahot vetäisivätkin kilarit asiasta, niin tiedostot leviäsivät siitä huolimatta kuin rikkaruohot netin uumenissa ja kaikki halukkaat voisivat päästä nauttimaan fanien vaivalla tekemistä tuotoksista.

Ymmärrän toki, että liiallisella hiljaisuudella on oma kääntöpuolensa - mainosvideoilla saadaan helposti hankittua lisää porukkaa työstämään projektia eteenpäin. Mutta muistan eräänkin tapauksen, jossa johonkin aatamin aikaseen peliin oli väännetty fanien toimesta jatko-osa (sillä oikeudet omistava yhtiö ei ollut sitä, luonnollisesti, tehnyt). Peli saatiin noin 90 % valmiiksi, mutta sitten sen tekijöille lätkäistiin kehiin cease and desist-noottia. En ollut kyseisen faniprojektin alkuperäisteosta pelannut, mutta siitä huolimatta minulla kävi koko tekijäporukkaa sääliksi :/.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Ei vissiin konsoleilla nähdä?

Käyttäjän Super Meat Boy kuva
Super Meat Boy (ei varmistettu)
Lainaus käyttäjältä janneus

Ei vissiin konsoleilla nähdä?

Ei varmasti, voittoa tavoittelemattomat projektit eivät ole mahdollisia konsoleilla.