Fanipalaute teurasti uuden Thiefin kokemuspistejärjestelmän / Uutiset / pelaaja.fi

Fanipalaute teurasti uuden Thiefin kokemuspistejärjestelmän

17.10.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Ensi vuoden puolella kauppoihin rantautuvasta Thief-pelissä ei ollakaan näkemässä minkäänlaista kokemuspistejärjestelmää. Kehitysstudio Eidos Montreal vahvisti asian virallisessa blogissaan kertoen, että varsinkin fanipalaute auttoi päätymään ratkaisuun.

– Palaute on meille erittäin tärkeää. Kuten voitte kuvitella, osoitti XP-järjestelmän saama yhtäjaksoinen reaktio, että meidän oli aika ottaa uudelleen tarkasteluun muutamat suunnitteluratkaisut, pelin pääkenttäsuunnittelija Daniel Windfeld Schmidt kertoi.

Uuden Thiefin kokemuspisteet nousivat vahvasti kansan tietoisuuteen viime kesän E3-messuilla. Tapahtumassa esitellyssä demossa pelaajat pystyivät kartuttamaan kokemusta esimerkiksi pääosumilla tehdyillä tapoilla, minkä kauttä päähenkilö Garrettia pystyi parantelemaan tulevia vaaroja varten.

Nyt Eidosilla kuitenkin koetaan, että järjestelmä olisi jättänyt varsinaisen pelissä tehtävän varastamisen varjoonsa. Hahmon varustaminen ja kehittäminen hoituukin nyt enää tyystin kultaa käyttämällä, minkä pitäisi rohkaista pelaajia pitäytymään varastelun ihmeellisessä maailmassa.

Vaikka muutos tehtiinkin varsin viime hetkellä, ei sen Schmidtin mukaan pitäisi vaurioittaa pelin ydintä.

– Peliä oli aina mahdollista pelata ilman XP:n käyttöä. Sen voi myös edelleen läpäistä ilman tarvetta tappaa tai käyttää pennin hyrrää.

Täysissä voimissaan uuden Thief-pelin voi kokea helmikuun 28. päivä niin PlayStation 4:llä, Xbox Onella, PlayStation 3:lla, Xbox 360:llä kuin pc:lläkin.

Lähde: Eidos Montreal

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

On se hienoa kun näin toimitaan.

Käyttäjän Make93 kuva
Make93

Tämä peli + PS4 on sitä jotain..

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Tällainen toiminta kyllä nostaa luottoa ja rispektiä ko. studiota kohtaan entisestään. Ja kuulostaa ihan hyvältä ratkaisulta pelin kannalta.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Herran jestas! Helmikuun lopullako tämä oli jo tulossa?! Luulin että julkaisupäivästä ei olisi vielä harmainta aavistusta ja että se tulisi sitten vuoden 2014 talven liepeillä. Mukava yllätys, taas on yksi peli lisää mitä odottaa next-genille ensi vuoden alkuun.

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Hyvä että kuunnellaan palautetta, mutta epäilen kyllä vahvasti että näin myöhässä tehty suuri päätös pelistä ei vaikuttaisi laatuun.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hieno juttu, kun kuunnellaan.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Parempi näin.