Faniprojekti soveltaa Super Mario Makerin kaavaa Zeldan maailmaan / Uutiset / pelaaja.fi

Faniprojekti soveltaa Super Mario Makerin kaavaa Zeldan maailmaan

26.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Faniprojekti soveltaa Super Mario Makerin kaavaa Zeldan maailmaan

Nintendon tuoreen Super Mario Makerin kaltainen rento kenttäeditori taipuu moneen.

The Legend of Zelda Maker -nimellä tällä hetkellä kulkeva faniprojekti soveltaa Super Mario Makerin periaatteita nostalgisiin, kaksiulotteisiin Zelda-maailmoihin. Vielä lapsenkengissään olevasta editorista on saatavilla vasta ensimmäinen alfaversio, mutta sillä voi jo luoda monipuolisia ympäristöjä miekalla mätkittävine vihollisineen päivineen. Myös maailman interaktiiviset elementit pommeista pusikoihin toimivat Zelda-faneille tuttuun tapaan, joten pelkästä graafisesta suunnittelusta ei ole kyse.

Editorin luoja Justin Sink on kertonut ennakoivansa Nintendon vastalauseita, joten näillä näkymin Zelda Maker vaihtaa nimeään huomattavasti vähemmän ongelmalliseksi Legend Makeriksi ensi version julkaisun aikaan. Myös hahmomalleja ja muuta grafiikkaa joudutaan muuttamaan tekijänoikeusongelmien välttämiseksi, mutta Sink tahtoo kuitenkin kiteyttää Zeldan hengen editorissaan.

– En aio teeskennellä, etteikö tämä olisi läpikotaisin Zelda-klooni, Sink toteaa YouTube-kanavallaan.

Videota The Legend of Zelda Makerista voi ihmetellä alta. Tekeleen alfaversio on saatavilla ilmaiseksi pc:lle videon esittelytekstistä löytyvän linkin takaa.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Nintendokin voisi alkaa palkkaamaan modaajia riveihinsä, kuten moni länsimainen pelistudio tekee, eikä aina yrittää taistella fanien tuotoksia vastaan. Counter Strike; Dota; Team Fortress; Red Orchestra; DayZ. 'Nuff said.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Cease and Desist in 3...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Useamman kerran on nuorempana ollut kovia himoja tehdä nimenomaan Zeldamainen peli. Joillain editoreillahan se on onnistunut jo kauan sitten kun hankkii oikeat spritet ja muut mutta jäi kuitenkin itsellä tekemättä. Dink Smallwoodin editorilla yritin tehdä eeppistä seikkailupeliä, jossa tietenkin oli tarkoitus olla mahdollisimman paljon tuttuvapiirin porukkaa mukana. Pari ruutua taisin jaksaa tehdä.

Tämän Legend Makerin suhteen oikeastaan odotan enemmän niitä parhaimpia ihmisten tuotoksia, eli valmiita seikkailuita, kuin että pääsisin itse jotain tekemään. Vaikkakin ehkä näin vanhemmalla iällä voisi jonkun lyhyen pläjäyksen vihdoin tehdäkin.

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus käyttäjältä Izmou

Counter Strike; Dota; Team Fortress; Red Orchestra; DayZ. 'Nuff said.

Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Cease and Desist in 3...

Black Mesa Source, Mount&Blade: Napoleonic wars, Stanley Parable, Portal, Gmod, RED vs. BLUE -machinima...

Nyt kun asiaa mietin, niin yllättävän monet "pelit" joita itse eniten odotan, ovat oikeastaan modeja. Jos monista odottamistani loistavista faniprojekteista tehtäisiinkin parannellut viralliset julkaisut, vinkuisi meikäläisen visa huomattavasti nykyistä viuhemmin.